Fem skægge ting du ikke anede om sæd

De små haletudser eller soldater, som lever i sæd, har ikke bare mange navne, men de er også fulde af spidsfindige overraskelser.

Sæd bærer både på hemmeligheder, som du med fordel kan afsløre overfor kæresten, og andre som du måske bør holde for dig selv. 

Den amerikanske sundhedsside healthmeup.com har stillet skarpt på sæd med en række benhårde facts om den hvide klat.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Fem af de skæggeste informationer ses her:

1. Sæd blev først taget under videnskabelig behandling i 1677, da Antony van Leewenhoek listede en klat sæd under mikroskopet. På den måde blev det klart, at sæd består af bittesmå levende sædceller, der er særdeles aktive.

2. Sæd er et godt våben mod depression. Så hvis kæresten døjer med dårligt humør, så er det ikke nogen helt dårligt ide, at hun får et skud sæd. Det er indholdet af "spermophagia", der skaber en form for lykkefølelse.

3. Det lyder mærkeligt, men mænd kan være allergiske over for sæd. Måden det kommer til udtryk er ved at den allergiske mand oplever træthed og feber umiddelbart efter ejakulation. Også kvinder kan være  allergiske, her er symptomerne hævelse og rødlig reaktion i skeden.

4. Sæd er ikke intetkøn. Der er hunsæd og hansæd. Han-sæd er kendetegnet ved at være hurtigere, mens hunsæd er stærkere.

5. Sædceller har store problemer med at navigere rundt. Og oven i det kan de kun svømme ligeud. Undersøgelser viser, at kun 1/5 af alle svømmere bevæger sig i den rigtige retning, når de bliver sat fri efter en ejakulation.   

Dagens Gossip