Fem skiløbere dræbt af laviner i Alperne

Skrevet af admin

28/12/2013

Dagens topnyheder

Laviner i de schweiziske og franske alper har i de seneste dage kostet flere menneskeliv. Lavinerne er blandt andre opstået ved de populære skisportssteder St. Moritz og Val-Thorens.

Ifølge de lokale myndigheder har de store snemængder revet sig løs efter kraftig snefald og milde temperaturer.

Den britiske avis The Guardian skriver, at adskillige andre skiturister er blevet alvorligt såret efter at være blevet overrasket af lavinerne.

Derfor slår myndighederne fast, at det er bydende nødvendigt, at skiløberne holder sig inde for de markerede løjper og ikke søger ud på de såkaldte off-pister.

Fredag blev en uidentificeret skiløber fejet væk af den væltende sne på en løjpe i Piz Nair i nærheden af det schweiziske skisportssted St. Moritz.

Samtidig bekræftede de franske myndigheder, at en 18-årig person havde mistet livet i en lavine i La Plagne knap 60 kilometer sydøst for Albertville.

Torsdag døde en 27-årig irsk langrendsløber, som var bosat i Schweiz, da han blev fanget i snemasserne.

I de franske alper døde en 50-årig mand, da han sammen med sin søn blev overrasket af en lavine. Ifølge lokalt politi overlevede drengen.

Ved en ulykke i Serre-Chevallier omkring 115 kilometer vest for den franske by Grenoble blev en teenager fanget i en lavine. Myndighederne bragte personen til et hospital i Grenoble, men han døde nogle timer senere.

/ritzau/AFP