Fem spillere slås om prisen som årets fodboldspiller

Skrevet af admin

19/12/2014

Mest læste i dag

Spillerforeningen satte fredag navn på de fem nominerede spillere, der skal slås om titlen som årets fodboldspiller 2014.

Kasper Schmeichel, Christian Eriksen, Lasse Schöne, Lasse Vibe og Pierre-Emile Højbjerg skal kæmpe om den fornemme hæder.

Schmeichel og Eriksen har begge gjort sig bemærket i Premier League, hvor Schmeichel har haft gode præstationer i oprykkeren Leicesters mål, mens Eriksen ofte har været en afgørende målscorer for Tottenham.

Derudover har de været profiler på det danske landshold.

Lasse Vibe fik lidt af et gennembrud i 2014, hvor han blev topscorer i den svenske liga og i slutningen af året spillede en vigtig rolle på landsholdet.

Ajax-profilen Lasse Schöne har også været inde omkring landsholdet, om end han har haft svært ved at spille sig ind blandt Morten Olsens 11 foretrukne til startopstillingen.

Endelig har 19-årige Pierre-Emile Højbjerg slået sig igennem som nøglespiller på landsholdet, mens han ikke er tilfreds med antallet af spilminutter hos Bayern München.

Det er spillerne i den hjemlige danmarksturnering og de udlandsprofessionelle, der har stemmeret i kåringen, hvor vinderen offentliggøres ved et show på DR 10. januar.

/ritzau/