Fem stjerner til Seat Leon

Den europæiske forbrugerbeskyttelsesorganisation Euro NCAP har tildelt den nye Seat Leon ST topkarakteren fem stjerner. Det betyder, at den rummelige og fleksible stationcar nu er vurderet til at være på samme fremragende niveau som søstermodellen, den femdørs Leon.

De innovative sikkerhedssystemer multikollisionsbremse og vognbaneassistent er desuden blevet tildelt Euro NCAP Advanced-priser.

Ved testen af kollisionssikkerheden for voksne personer i bilen opnåede Leon 94 procent af det maksimalt mulige antal point. Testen omfatter frontal kollision, påkørsel fra siden af en bil og en pæl og påkørsel bagfra.

Læs også: Danske bilejere er vilde med at vaske bil

Hvad angår det særligt højt rangerende område børnesikkerhed, opnåede den nye Leon 92 procent af det maksimalt mulige antal point samt  topkarakterer i den dynamiske test med børne-dummies.

Euro NCAP gjorde også den positive observation, at frontairbaggen til forsædepassageren kan frakobles, så et bagudvendt børnesæde kan bruges på det forreste passagersæde, og at status for airbaggen kan ses af føreren.

Bilen har også vognbaneassistent og multikollisionsbremse. De blev omtalt på biludstillingen i Frankfurt som banebrydende innovationer inden for sikkerhed.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip