Fem ting flypersonalet IKKE fortæller dig

Du har formentlig prøvet at være passager i et fly mange gange og har ladet dig betjene af flypersonalet. Men har du nogensinde overvejet, hvordan det er at være de velklædte personer, der suser rundt med mad og drikke, hjælper folk med at finde deres ting og beroliger nervøse eller berusede passager?

WomansDay har talt med flypersonale rundt om i verden for at finde ud af, hvad en stewardesse eller en steward tænker, når de er oppe under skyerne.

Her er et udvalg af, hvad personalet gerne vil have, du skal vide, men som de ikke fortæller dig:

Læs også: Når du har læst dette, smider du aldrig dine avokadosten ud igen

1. Vi giver ikke ordre, fordi vi kan lide at høre vores stemmer. Det er vigtigste ombord på et fly er sikkerheden, og ikke hvor hurtigt du får din drink. Derfor bruger personalet tid på at forklare sikkerhedsreglerne, så det er også i din interesse at høre efter.  

2. Vi er ligeså irriterede, som passagererne, når flyet er forsinket. Hvis du er træt af at vente på, at du må gå ombord på flyet, eller at flyet må lette, så husk på, at vi mødte på job for mange timer siden, vi har både tilbragt en del tid i lufthavnen og i flyet, inden du kommer ombord. Så du er ikke den eneste, der er frustreret eller udmattet.

Læs også: Datter filmer sin 94-årige mor, mens hun bliver passet af plejer: Det hun ser, efterlader hende i tårer

3. Et fly er en transportform og ikke en flyvende restaurant. Vi gør vores bedste for at give dig en god rejse, men der kan være udsolgt af den mad eller drikke, du vil have, men vi har altid et alternativ, så lad venligst være med at hidse dig op over udvalget på drikke- eller madvognen.

4. Mange passagerer er ikke klar over, hvor fulde de bliver i 10 kilometers højde. Når du er i de højere luftlag slår alkohol hårdere, du bliver mere fuld. Og det er flypersonalets ansvar at holde styr på berusede passagerer, derfor kan du ikke få lov at tømme drikkevognen for små kulørte flasker.

5. Vi ville ønske, du ville time dine toiletbesøg lidt bedre. Når tissetrængende passager ikke overholder “spænd selen-skiltet”, kan de være skyld i forsinkelserne. Personalet skal nemlig informere piloten, hvis ikke alle sidder på deres plads, når det er påkrævet. I sådanne tilfælde kan piloten blive nødt til at stoppe flyet, hvis det sker på jorden, og det kan koste pladsen i flykøen.  

Følg Dagens Forbrug for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip