Fem tips til forbrugslån

Udover at du selvfølgelig bør have et overblik over, hvor mange penge du rent faktisk skal bruge og skal holde øje med din ÅOP, er der også andre råd, du sjældent får, når du står og skal låne penge. Hvis du gerne vil skaffe dig et billigt forbrugslån har vi samlet fem tips til at udleve drømmen.

1. Saml dine lån ét sted, hvis det er muligt.

Det kan typisk betale sig at samle sine låne ét sted. Afhængigt af hvilken type låneudbyder, du vælger, kan det betale sig at forhøre dig om muligheden for at sammenlægge et nyt forbrugslån med evt. tidligere forbrugslån, kviklån eller banklån.

2. Hav styr på din fremtidige økonomi.

Det er vigtigt, at du er realistisk omkring din økonomiske fremtid. Vælg den rigtige tilbagebetalingsmetode og sørg for at overholde dine afdrag. Et lån kan pludselig blive dyrt, hvis du ender med at springe nogle afdrag over.

3. Husk, at jo bedre din kreditvurdering er, desto bedre lån kan du få.

De bedste lån på markedet kan typisk kun tages af mennesker, der rent faktisk har råd til at tilbagebetale dem. De udbydere, der tilbyder de lavest forrentede lån og de højeste lånebeløb, er ikke til for at tjene penge på dårlige betalere.

4. Et lån, der er for godt til at være sandt, er netop dét.

Dette fører os til en vigtig pointe. Nogle lån der følger forskellige loyalitetsmønstre og korte, rentefri tilbagebetalingsperioder er lånetyper, der hurtigt kan blive dyre, hvis du mister en betaling. De bedste forbrugslån kan typisk fås af dem med bedst økonomi eller hos din bank, der har fuld indsigt i din økonomi og har sikkerhed for lånet

5. Er du registreret i RKI bør du betale din nuværende gæld, inden du låner flere penge.

Er du registreret i RKI af en eller anden årsag, bør du ikke optage et forbrugslån. Du får en dårligere rente, og der er færre udbydere, der overhovedet vil tilbyde dig et lån.

Dagens Gossip