Fem tips til større krops-selvtillid


Det er rigtigt skidt for dit selvværd, hvis du taler og tænker dårligt om din egen krop. Ingen er perfekte, men det kan gå ud over både dit sociale liv, dine karrieremuligheder og dit velbefindende, hvis du ikke kan komme til tåls med de små skønhedsfejl, du har.  Det forklarer Christel Parker, der er psykoterapeut i New York, til Womanshealthmag.com.

Her får du hendes bedste råd til at sætte større pris på din krop og acceptere den, som den er:

Følg Trinny og Susannahs guide til at finde ud af, hvilken kropstype du er, på Femina.dk 

1) Stop med at snakke om dit fedt

Hold op med at tale nedsættende om dele af din egen krop. Uanset om du har brede lår eller ej, så gør det kun din selvtillid ringere, at du taler dårligt om det. Og det gør dig sjovt nok ikke slankere. Hvis du ser en anden kvinde, som du synes har en flot mave, så sig det højt. Men undlad at sammenligne eller tale ilde om din egen.

2) Kom i gang med at motionere

Uanset om du taber dig eller ej ved at motionere, så vil det give dig en større kropsbevidsthed og en større krops-selvtillid. Du vil finde ud af, at din krop kan mere, end du troede, og det vil gøre dig mere tilfreds. Det behøver ikke at være hård og vild træning, før det virker.

Her er tre tips til lynhurtigt at få mere energi, se dem på Femina.dk 

3) Ret dig op

Du kan snyde dig til mere selvtillid ved at gøre ryggen rank, rejse hovedet op og gestikulere og smile. Det vil sende signaler til din hjerne om, at du har styr på situationen og kan føle dig bedre tilpas i din egen krop.

4) Hold op med at forholde dig til din vægt

Hvis du konstant minder dig selv om, at du synes, du vejer for meget, så vil det påvirke dit selvværd negativt. Så skil dig af med objekter, der er med til at minde dig om det. Har du jeans, der sidder for stramt, så smid dem til genbrug. Og stil din vægt væk, da det alligevel ikke gør nogen forskel, om du vejer to kilo mere eller mindre.

5) Lyt til din krop

At få en større kropsbevidsthed og lære at lytte til din krop, kan hjælpe dig til et større kropsligt selvværd. Et eksperiment med en række kvinder, der skulle sidde uden at røre ved dem selv og tælle deres eget hjerteslag, viste, at de kvinder, der talte mest præcist, og dermed var bedst til at lytte til deres krop, havde det sundeste selvbillede af alle kvinderne. Øvelser som yoga og meditation kan hjælpe dig til øget kropsbevidsthed bl.a. pga. vejrtrækningen.   

Lisbeth Madsen,NewsDesk  Aller Media

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip