Fem unge mænd anklages for livsfarligt hjemmerøveri

Skrevet af admin

15/04/2016

Mest læste i dag

Det er en usædvanlig grov sag om hjemmerøveri, som Retten i Viborg fredag tager hul på.

Fem unge mænd er tiltalt for at have udsat en 63-årig mand for livsfare, da de opsøgte ham på hans bopæl ved Skals lidt nord for Viborg 28. maj sidste år.

Her fik den 63-årige mand en særdeles hårdhændet behandling og fik blandt andet stød med en strømpistol, ligesom han blev slået i hovedet med en spade. Det udløste en hjerneblødning og en flænge i hovedet på cirka syv centimeter.

Efterfølgende stak røverne af med mandens pung, der indeholdt 2000 kroner, et dankort samt et våbenskab, som indeholdt to jagtgeværer og en jagtriffel.

Ifølge anklageskriftet troede de tiltalte fejlagtigt, at våbenskabet indeholdt 500.000 kroner i kontanter.

I dagene efter hjemmerøveriet udnyttede flere af de tiltalte ifølge anklagen ofrets dankort. Der blev blandt andet bestilt nye iPhones via internettet, ligesom der blev overført 10.000 kroner fra ofrets konto til en konto tilhørende en af de tiltalte.

Hen over sommeren 2015 anholdt Midt- og Vestjyllands Politi de fem mænd, som nu er tiltalt for at stå bag det voldsomme hjemmerøveri.

I kølvandet på anholdelserne dukkede der nye anklager op mod flere af de tiltalte for andre kriminelle forhold.

Røveri kan straffes med op til seks års fængsel, men de fem mænd er tiltalt efter en paragraf om røveri af særlig grov beskaffenhed, som kan give op til ti års fængsel.

Anklageren kræver desuden, at mændene, der er af anden etnisk herkomst end dansk, udvises og meddeles indrejseforbud for bestandigt.

De tiltalte nægter sig skyldige i anklagen om røveri.

Sagen føres som en nævningesag, og der er afsat 14 retsdage til sagen.

/ritzau/