Fem virksomheder tiltales i stor kartelsag

Anklagemyndigheden rejser nu tiltale mod yderligere fem virksomheder i sagskomplekset om det såkaldte byggekartel fra Storkøbenhavn.

Dermed går straffesagen om ulovlige prisaftaler i byggebranchen ind i sin afsluttende fase, oplyser Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK).

De fem tiltaler er ifølge specialanklager Niels Kjærsgaard fra SØIK rettet mod Skou Gruppen, Juul & Nielsen, Dahl A/S, Handelsselskabet af 4.7.2011 og E.K. Entreprise.

- Vi er nu ved at være ved vejs ende i efterforskning og vurdering af sagskomplekset, hvor en stribe firmaer har indgået ulovlige prisaftaler til stor skade for kunderne og for samfundet, siger specialanklager Niels Kjærsgaard.

I alt 17 virksomheder i det storkøbenhavnske byggekartel har allerede accepteret bøder med en samlet bødesum på over 27 millioner kroner.

Der udestår nu alene en afklaring af tiltalespørgsmål i relation til yderligere seks virksomheders deltagelse i ulovlig koordinering af bud i forbindelse med offentlige og private byggerier. Denne afklaring forventer SØIK at have tilvejebragt i løbet af kort tid.

Sagen om det ulovlige byggekartel drejer sig om brud på konkurrenceloven gennem koordinering af budpriser på både private og offentlige byggerier – herunder opførelse af skoler og plejehjem for offentlige midler.

SØIK's efterforskning har ført til sigtelse af 33 virksomheder.

Det store byggekartel er en af Danmarkshistoriens største sager om kartelsamarbejde.

Kartellet vedrører ulovlige aftaler om priser på byggerier til en samlet værdi af 400-500 millioner kroner.

Ud over bøder i millionstørrelsen til virksomhederne har ledende personer også accepteret bøder på op til 25.000 kroner.

/ritzau/

Dagens Gossip