Femmålshelten Erik Dyreborg er død

Fodboldspilleren Erik Dyreborg er tirsdag ifølge familien sovet stille ind efter kort tids sygdom.

73-årige Dyreborg nåede kun at spille seks landskampe, men har alligevel skrevet sig ind i dansk fodboldhistorie.

Det gjorde han, da han lavede alle fem mål i 5-0-sejren over Norge på Ullevaal i Oslo 24. september 1967.

Dyreborg var også med i 14-2-nedslagtningen af Island en måned forinden, og selv om han selv mente at have spillet end god kamp dengang - og blandt andet scorede to mål - fik han kritik for sin indsats for ikke at være målfarlig nok.

Det førte til en trodsreaktion fra Frem-spilleren i den følgende kamp.

- Jeg havde lagt op til otte af de andre mål, men det tog man ikke hensyn til. Så jeg tænkte i kampen mod Norge, at jeg ville skyde på alt.

- Ikke noget med at aflevere bolden, sagde Dyreborg i et videointerview på Dansk Boldspil-Unions hjemmeside i forbindelse med fodboldforbundets 100-års-jubilæum.

Erik Dyreborg var i øvrigt nær ikke blevet landsholdsspiller. Han skulle have været med det B-landshold, der i juli 1960 skulle flyve fra Kastrup til Herning for at spille mod OL-landsholdet.

På grund af manglende plads blev han bedt om at tage et andet fly, og derfor var han ikke blandt de otte spillere, der omkom i den tragiske flyulykke, som rystede dansk fodbold.

De seneste mange år var han trods en ny hofte fortsat fast mand på torsdagsholdet i Frem, hvor han holdt gamle venskaber og konditionen ved lige.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip