Ferguson: Mourinho er en klar forbedring for United

Manchester Uniteds nye manager, José Mourinho, har mange skeptikere blandt storklubbens tilhængere.

Det gælder dog ikke klublegenden Alex Ferguson. Den mangeårige manager har stor tiltro til den 53-årige portugiser, der denne sommer har afløst hollænderen Louis van Gaal.

- Jeg tror, at han er en klar forbedring. Det tror jeg virkelig, siger Ferguson til Sky Sports.

Den 74-årige skotte forlod Manchester United i 2013, efter at han gennem mere end to årtier sikrede klubben den ene titel efter den anden. Da Ferguson stoppede, begyndte det at gå galt for United.

Fra sidelinjen har han fulgt Premier League og ikke mindst Mourinho, der i 2013 overtog ansvaret i Chelsea for anden gang i trænerkarrieren. Mourinho gjorde i 2015 London-klubben til engelsk mester, men syv måneder senere blev han fyret efter en skidt sæsonstart.

- Det var forkert af José at vende tilbage til Chelsea. Jeg mener, at det er svært at komme tilbage til et sted for anden gang.

- Når man ser på hans evner, karisma, personlighed og succes, så er det ikke til at ignorere. Han har vundet Champions League med to forskellige klubber (Porto og Inter, red.) og vundet mesterskaber alle de steder, han har været.

- Jeg tror, at United er den rette klub for ham, og jeg tror, at han vil gøre det godt, siger Ferguson.

Manchester United har siden tiden under Alex Ferguson stået i skyggen af flere af rivalerne i England.

David Moyes overtog for tre år siden ansvaret i United efter Ferguson. Moyes blev fyret kort før sæsonafslutningen i 2014, hvor klubben endte på syvendepladsen.

Afløseren Louis van Gaal var i sine to sæsoner i United udsat for hård kritik på grund af sin spillestil, men det lykkedes at gøre det en anelse bedre end Moyes med en fjerde- og en femteplads i tabellen.

/ritzau/

Dagens Gossip