Ferie i hjemland skal koste flygtninge ophold i Danmark

Når en flygtning i dag får udstedt et pas, så er det forsynet med en påtegning. Den fortæller typisk, at passet ikke er gyldigt for rejse til flygtningens hjemland.

Hvis en flygtning alligevel rejser på ferie i hjemlandet og ikke længere risikerer forfølgelse, så skal opholdstilladelsen som udgangspunkt inddrages. Men den såkaldte ferieregel er ikke skrap nok, mener regeringen.

Derfor skal reglen skærpes som del af den pakke med 34 initiativer, regeringen fredag lagde frem.

I dag kan flygtninge beholde deres opholdstilladelse under visse forudsætninger, selvom de er rejst på ferie i det land, de er flygtet fra.

Ved vurderingen bliver der i dag taget hensyn til, om inddragelse af opholdstilladelsen vil være særligt belastende, hvis man eksempelvis har nære familiemedlemmer i Danmark eller ringe tilknytning til hjemlandet.

Nu vil regeringen skærpe feriereglen, så der fremover skal lægges "betydelig vægt" på, at flygtningen frivilligt er rejst på ferie i hjemlandet.

- Den pågældende har dermed selv skabt en formodning for, at forholdene i hjemlandet er sikre, og at personen ikke længere har behov for beskyttelse i Danmark, hedder det i regeringens udspil.

Regeringen vil også udvide muligheden for at begrænse flygtninges mulighed for rejse. Fremover skal flygtninges pas ifølge regeringen også kunnes forsynes med en påtegning om, at passet ud over hjemlandet ikke er gyldigt til hjemlandets nabolande.

- På den måde imødegås risikoen for omgåelse af feriereglen ved via nabolande at rejse på ferie i hjemlandet, hedder det i udspillet.

Regeringen skal nu forsøge at samle et flertal i Folketinget, før den skærpede ferieregel kan træde i kraft.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip