Feriebilister skal væbne sig med tålmodighed

De danske motorveje vil blive fyldt med feriebilister i uge 42, når danskerne pakker bilen og kører på efterårsferie.

Det forventer Vejdirektoratet, der særligt advarer mod proppede veje lørdag 10. oktober og lørdag 17. oktober.

Ifølge vagthavende i Vejdirektoratets Trafikcenter Lars Axelsen er det altafgørende at komme af sted i god tid, hvis man vil undgå den tætte trafik.

- Det er alfa og omega at køre hjemmefra hurtigt, hvis man vil undgå køkørsel. Hvis man har lejet et sommerhus, kan det jo være svært at køre af sted en anden dag, men i så fald vil jeg råde til at komme ud på vejene tidligt på dagen, siger Lars Axelsen.

Hos Vejdirektoratet har man tidligere oplevet, at der på de travleste feriedage kan være op til halvanden times ventetid på motorvejene. Ud over at det betyder lang ventetid for bilisterne, mener Lars Axelsen også, at det øger risikoen for uheld.

- Det er ofte, når folk har holdt i kø i lang tid, at de bliver utålmodige, og så stiger risikoen for uheld. Det er sjældent alvorlige sammenstød, men det kan bare gøre ventetiden endnu længere, fordi det kræver oprydningsarbejde, siger Lars Axelsen.

På efterårsferiens to lørdage er det særligt de sydgående ruter mod Tyskland og resten af Europa, der er trafikerede. Ventetiderne er derfor særligt lange på den sønderjyske motorvej og motorvejen til Rødby på Lolland.

Samtidig forventer Vejdirektoratet, at der fredag den 9., søndag den 11., og søndag den 18., vil være forholdsvist meget trafik mellem Jylland og Sjælland.

Man kan derfor regne med ventetid på Køge Bugt motorvejen, den fynske motorvej, østjyske motorvej og midtjyske motorvej, når danskerne skal hjem fra efterårsferie på Sjælland eller i Jylland.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip