Ferien til Thailand og Tyrkiet er billigere i år

Skrevet af admin

02/02/2014

Dagens topnyheder

Når der er politisk uro i et land, plejer det at være ensbetydende med, at valutaen svækkes. Og for de danskere, der har planer om at tage til Tyrkiet eller Thailand til sommer, er det da også blevet billigere i forhold til sidste år.

Især i Tyrkiet er valutaen svækket efter de nu overståede demonstrationer i Istanbul og hovedstaden Ankara. Og skal man nyde den tyrkiske sol, kan man se frem til at få 22 procent flere tyrkiske lira for kronerne sammenlignet med sidste år.

Er man til thailandske palmer og tropestrande, har politisk uro og demonstrationer i Bangkok betydet, at danske turister kan få 11 procent flere thailandske bath, når den danske krone skal veksles.

Cheføkonom i Spar Nord Jens Nyholm siger, at det ikke kun er uroen, men i særdeleshed også grundlæggende problemstillinger omkring Tyrkiets kapitalstrøm, der er årsag til landets svækkede valutakurs:

- Tyrkisk økonomi er i en årrække er blevet understøttet af den likviditet fra den amerikanske centralbank. Men at USA er begyndt at vise tegn på tilbageholdenhed, får investorerne væk fra det tyrkiske marked. Det svækker valutakursen, siger Jens Nyholm.

- Selvom den politiske uro i storbyerne hypotetisk set stoppede fuldstændigt i morgen, ville valutaen umiddelbart ikke rette sig op igen på den korte bane. De danske turister har derfor fortsat udsigt til relativt lave valutakurser til sommer, siger han.

Hos Spies mærker man ikke mindre rejselyst hos danskerne på grund af uro i turistlandene. Spies har i denne sæson solgt 15 procent flere sommerrejser til Tyrkiet sammenlignet med sidste sæson.

- Vores turistområder ligger over 1000 kilometer væk fra uroen i landenes hovedstæder. Derfor kan danskerne sagtens holde ferie i ro og mag, siger kommunikationsdirektør Torben Andersen, Spies.

- Vi undlader dog at arrangere udflugter til landenes uroplagede byer, og vi anbefaler vores gæster at holde sig der fra. Desuden følger vi altid Udenrigsministeriets rejsevejledning, og det giver også turisterne en tryghed, siger han.

/ritzau/