Fest-joint kan smadre faglærtes familier

Især unge faglærte og ufaglærte mænd skal tænke sig godt om, inden de indtager stoffer som speed og hash og derefter sætter sig ud bag rettet.

Hash kan spores i blodet flere dage efter, at det er indtaget. Har man eksempelvis nydt en fest-joint om fredagen, kan man miste kørekortet om tirsdagen, hvis man stoppes af politiet.

I 2007 sigtede politiet 225 personer for narkokørsel, mens hele 3.431 i 2012 blev straffet for at kørepåvirket af stoffer som kokain, speed, stesolider og hash, skriver metroXpress.

Straffen for narkokørsel er frakendelse af kørekortet i tre år.

Misbrugsekspert Henrik Rindom siger, at narkokørsel især rammer faglærte og ufaglærte mænd, fordi de er afhængige af et kørekort for at passe deres job.

- Så bliver de fyret. Derefter går de personligt konkurs, fordi de ikke længere har råd til at sidde i deres hus. Og så går familier i opløsning. Det er en fuldstændig vanvittig straf, siger Henrik Rindom til metroXpress.

Politiet forklarer stigningen i antallet af personer, der fældes for kørsel med narko i blodet, med, at politiet har indført narkometre, der tester bilisternes spyt og pupillometre, der tester størrelsen af deres pupiller.

- Der er ingen tvivl om, at det mest er unge mænd, der bliver sigtet, fastslår Jørn Pakula Andersen, vicepolitiinspektør i Rigspolitiet til gratisavisen.

Kilde: metroXpress

 

Dagens Gossip