Festdag på Aarø og i Haderslev, når Regentparret kommer på besøg

Det bliver en festdag, når Regentparret i næste uge den 6. og 7. juni besøger Haderslev og Aarø, men det er også et besøg, der har krævet utrolig meget forberedelse, og som kun kan lade sig gøre, fordi så mange bakker op om besøget.

- Vi har oplevet en meget stor vilje til at hjælpe og spille med på de aktiviteter, vi har planlagt. Det er alt lige fra foreninger til borgere og medarbejdere, der tager del i arrangementet. Helt til det sidste har vi fået input til besøget, og det gælder både på Aarø og i Haderslev, siger borgmester Jens Christian Gjesing.

Parkeringsforbud langs ruten

I Haderslev bliver et af dagens højdepunkter netop karetruten, hvor rigtig mange får lejlighed til at se Regentparret, men det er også en af de mere udfordrende punkter. Blandt andet fordi det kræver, at ruten er ryddet for biler.

- Langs det meste af karetruten vil der være parkeringsforbud, og det er ikke kun på selve dagen, men også noget af dagen forinden, hvor der er generalprøve. Vi deler breve ud til de borgere, der bor langs ruten og håber på forståelse for, at det er nødvendigt at finde alternative parkeringspladser den 6. og 7. juni, siger Thor Lange, koordinator for det royale besøg.

Butikkerne har også fået en særlig opgave, idet det royale besøg kræver, at fortov på ruten er ryddet og at baldakinerne er taget ind.

- Det er simpelthen nødvendigt, for at sikkerhedshensyn og for at de mange heste kan komme forbi, men vi har oplevet en kæmpe stor opbakning og velvilje fra butikkerne i forbindelse med besøget, og i mange forretninger er der ligefrem pyntet festligt op og rullet rød løber ud i anledning af besøget, siger Thor Lange.

Ved rådhuset vil der også være parkeringsforbud, ligesom Borgerservice bliver nødt til at holde lukket ind til klokken 12 om fredagen.

- Men hvis man går forgæves til Borgerservice, så er der jo altid den mulighed, at man kan stille sig ud og vinke til Regentparret, når de ankommer til rådhuset. Vi håber i det hele taget, at borgerne vil være med til at festliggøre dagen, det kan blandt andet ske ved at hejse flaget på dagen, siger borgmester Jens Christian Gjesing.

På Haderslev Kommunes hjemmeside kan man læse mere om karetruten, mulighed for parkering, programmet for Regentparrets besøg i Haderslev og på Aarø, samt programmet for Gardehusarregimentets Hesteskadron.

Dagens.dk er med både torsdag og fredag ved Regentparrets besøg på Aarø og i Haderslev.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip