Festersen sørger for sæsonens tredje OB-stik mod FCN

12/05/2016

For tredje gang i denne sæson lykkedes det torsdag for OB at nedlægge FC Nordsjælland i Alka Superligaen.

Topscorer Rasmus Festersen blev med en scoring før pausen matchvinder i fynboernes 1-0-sejr.

Kasper Hjulmands unge FCN-talenter indledte klart bedst, men blev offer for fynsk kynisme og en udvisning til Pascal Gregor.

Umiddelbart før pausen modtog OB's Rasmus Festersen bolden et par meter inde i FCN's straffesparksfelt med ryggen til mål. Med tre nordsjællændere omkring sig drejede Festersen rundt og lagde bolden ind til 1-0.

Det var en fremragende soloaktion af den fynske topscorer, der også havde lidt held, da bolden snittede en FCN-spiller på sin vej og snød David Jensen i målet.

Skæbnen virkede hård ved Kasper Hjulmands talentfulde FCN-spillere, der kort forinden troede, at de havde bragt sig i front.

Emiliano Marcondes fremtvang et frispark, da han blev hevet omkuld af OB's Frederik Tingager uden for OB-feltet. Med et følt skud sendte han bolden i mål, men tre FCN-spillere stod i offside.

Hjemmeholdet havde generelt de største chancer, men lige dele uheld og manglende færdigheder kom til at koste.

Stanislav Lobotka fik i kampens indledning en foræring, da OB-profilen Ari Skulason trillede bolden lige hen til ham, men slovakken hamrede den på overliggeren.

Emiliano Marcondes havde også en hovedstødschance, hvor han i fri position burde have scoret, men headede forbi.

Senere forsøgte FCN-angriberen sig med et saksespark, men uheldigvis for hjemmeholdet ramte den OB's Frederik Tingager lige i panden.

I stedet for at få udbytte af de mange chancer, dummede midterforsvareren Pascal Gregor sig ti minutter efter pausen, da han bremsede OB i en kontra og fik rødt kort. Gregor fik sit andet gule kort, da han Anders Jacobsen i armen.

Med en spiller i overtal kørte OB uden de store problemer sæsonens 13. sejr hjem - tre af dem er kommet mod FCN med en samlet målscore på 9-2.

Sejren bringer fynboerne op på Superligaens sjetteplads med 43 point. FCN har 34 point på niendepladsen.