Festival-finale kræver 60.000 papbriller

Normalt kræver deltagelsen i en koncert ikke meget andet, end at man møder op, slår ørerne ud og giver sig hen til musikken.

Men når de tilbageværende publikummer på Roskilde Festival søndag aften skal overvære den sidste koncert på festivalens største scene, får de brug for en rekvisit, der er næsten lige så vigtig som det adgangsgivende armbånd.

De tyske elektrolegender fra Kraftwerk leverer nemlig den afsluttende koncert i 3D.

Så hvis publikum skal have visuel glæde af forestillingen, må de iføre sig et par papbriller for at få den ekstra dimension med.

Brillerne giver festivalen en logistisk udfordring, og musikchef Rikke Øxner mindes ikke, at man tidligere har haft en koncert på programmet, som indeholdt obligatoriske rekvisitter til publikum.

- Vi synes, det gør det endnu mere fantastisk, siger hun til Ritzau.

- Kraftwerk er i forvejen ikke en hyppig gæst, og de har betydet rigtig meget både for den elektroniske musik og for andre genrer.

- Og når de så oven i købet kommer med et show i 3D, og alle kommer til at stå og se åndssvage ud med brillerne på, så bliver det noget helt særligt, forudser Rikke Øxner.

Brillerne vil blive distribueret til publikum ved indgangen til de lukkede båse foran Orange Scene, som kan rumme 10.000 tilskuere.

Men det er kun en brøkdel af de 60.000 briller, som festivalen forventer at uddele.

Derfor bliver der også uddelt briller i ølboderne ved Orange Scene, ligesom frivillige vil gå i kæde gennem publikum før koncerten og uddele briller.

- Hvis folk får brillerne i de sidste timer inden showet, så er der størst chance for, at så mange som muligt kan få oplevelsen i 3D, vurderer Rikke Øxner.

Hun fortæller, at festivalen har overvejet, om brillerne skulle uddeles, når gæsterne ankommer til festivalen

- Sandsynligheden for, at de bliver væk, fordi folk synes, de er sjove at gå rundt med, er ret stor. Og det, synes vi, ville være et ressourcespild, forklarer hun.

/ritzau/

 

Dagens Gossip