Festivaldeltagere har indtaget Dyrskuepladsen i Roskilde

På omkring 20 minutter fik festivalgæsterne på Roskilde Festival etableret en by på Dyrskuepladsen, da campingområderne åbnede lørdag eftermiddag.

Alle gæsterne ventede tålmodigt til klokken 16.00 med at indtage campingområderne, og hele forløbet er gået utrolig godt, oplyser Christina Bilde, talsmand for Roskilde Festival, der søndag gør status efter det første døgn.

- Det er gået rasende godt. Det er altid fantastisk, når der kommer så mange mennesker og venter på at komme ind. Flere af vores deltagere er kommet tidligere i år. Mange kom allerede tirsdag.

- I går, da vi åbnede, var der omkring 35.000 mennesker, som løb ind på pladsen og på omkring 20 minutter etablerede en by. Det har været helt fantastisk, siger hun.

Og søndag eftermiddag er et godt bud, at antallet af gæster samlet er oppe omkring 55.000, lyder det fra Christina Bilde.

Roskilde Festival har i år lavet om på flere ting på. Blandt andet er der kommet en ny scene i opvarmningsdage, som hedder Countdown, hvor mindre kendte kunstnere kommer til at spille.

Roskilde Festival har også kigget nærmere på forholdene for pantsamlere.

Sidste år fik festivalen kritik, fordi folk stod i kø i mange timer i høj sol for at indlevere deres sække fyldt med pant.

På campingområderne er der opstillet nye pantstationer, hvor der blandt andet er to stationer til pantsamlere, der har rigtig meget pant.

- Vi har virkelig rystet posen på baggrund af oplevelserne fra sidste år, som hverken var tilfredsstillende for pantsamlerne, foreninger, der tog imod panten eller os, siger hun og fortsætter:

- Vi har også skabt nogle andre forhold omkring pantstationerne, så man kan hvile sig, få noget at drikke og komme på toilettet.

- Der er et etisk aspekt i, hvordan vi sørger for at give ordentlige forhold til de mennesker, som gør en stor indsats for at holde vores plads ren. Det er en meget stor opgave, de løfter, siger hun.

Ved de store stationer kan man nu få et gratis glas saft eller kaffe og slappe af eller gå på toilettet, når man skal indlevere store mængder pant.

Festivalen har også lavet en VIP-lounge til pantsamlerne, hvor de eksempelvis kan oplade deres telefoner.

Roskilde Festival sætter fokus på lighed under årets festival, og temaet vil fortsætte de næste to år.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip