Festivaltyv snuppet med telefoner for over 100.000 kroner

Skrevet af admin

27/06/2015

Dagens topnyheder

Noget tyder på, at en flok mobiltelefontyve er på spil ved musikfestivalen Tinderbox i Odense.

Lørdag har en dommer varetægtsfængslet en ung rumænsk mand, der tilstår hæleri med hensyn til 39 mobiltelefoner, som lå i hans rygsæk.

Sent fredag aften opdagede en mand på festivalen, at hans smartphone var forsvundet, men ved hjælp af applikationen "Find my iPhone" lykkedes det ham at finde frem til sin telefon.

Den var dog ikke blevet tabt på festivalpladsen. I stedet lå den i rygsækken på en mand, der opholdt ved Odense Banegård Center, oplyser politiet.

På applikationen kunne manden se, at telefonen flyttede sig i retning mod Jernbanegade, og her tog han kontakt til den eneste anden person på stedet.

- Ved henvendelsen stak personen af, men forurettede fik vristet rygsækken fra personen, skriver Fyns Politi i en pressemeddelelse.

En patruljevogn fandt kort efter frem til den mistænkte, en 25-årig rumæner. I mandens rygsæk fandt politiet hele 39 mobiltelefoner - alle smartphones og formentlig til en samlet værdi af over 100.000 kroner.

- Vi har prøvet at arbejde med de 39 telefoner, og de otte af dem har vi fastlagt til at stamme ude fra Tinderbox. Det formoder vi også, at de andre gør, men det har vi ikke klarlagt endnu, forklarer vagtchef Kenneth Taanquist til Ritzau.

Blandt telefonerne er blandt andet 13 iPhone 6, 11 iPhone 5 samt flere HTC-, LG- og Samsung-modeller.

Der kan være tale om flere gerningsmænd.

- Det er en almindelig kendt fremgangsmetode, at man møder op et par stykker og stjæler fra gæsterne. Noget kunne tyde på, at vi har været heldige med at fange ham, der samler telefonerne sammen, siger Kenneth Taanquist.

Den 25-årige blev lørdag fremstillet for en dommer. Retsmødet er endt med, at den sigtede skal være varetægtsfængslet til 23. juli.

- Han erkender hæleri. Han har også fortalt, at han ikke var alene om det, siger anklageren, Pernille Radsted, til Ritzau.

/ritzau/