FFT roser regeringens plan for trepartsforhandlinger

Skrevet af admin

18/11/2015

Mest læste i dag

Hovedorganisationen FTF, der repræsenterer 450.000 ansatte i det private og offentlige, roser regeringens plan for de kommende trepartsforhandlinger.

Det siger formanden for FTF, Bente Sorgenfrey, fra forbundets kongres, der løber af stablen onsdag og torsdag.

- Jeg har grund til at tro, at trepartsforhandlingerne går bedre end sidst. Jeg kan forstå, at beskæftigelsesministeren vil gøre tingene på en anden måde. Det lyder som om, han vil gøre opgaven lettere, siger hun til Ritzau.

De seneste store trepartsforhandlinger fandt sted i 2012. Dengang gik forhandlingerne i opløsning som følge af uoverensstemmelser parterne imellem.

Ifølge Bente Sorgenfrey var der for mange ting på bordet dengang. Det ser hun nu frem til, at Løkke Rasmussens regering vil lave om på.

- Regeringen vil holde trepartsforhandlinger oftere, hvor vi skal blive enige om nogle udvalgte emner fra gang til gang. På den måde skal vi ikke blive enige om alting på en gang. Det synes jeg er en god idé, siger hun.

Hun tilføjer, at det virker som om, regeringen har lært af de kuldsejlede forhandlinger fra 2012.

- Og dengang endte det jo altså uden noget som helst resultat, så jeg synes, det virker fornuftigt, at regeringen lægger op til et andet format.

Bente Sorgenfrey forventer dog indrømmelser fra regeringen, hvis der skal komme en aftale ud af forhandlingerne.

Hun forventer, at forhandlingerne vil dreje sig om, hvordan man flytter folk fra forsørgelse til arbejdsmarkedet. Det er en udfordring, hun ser frem til at være med til at løse.

- Men vi vil ikke være med til at gøre det på regeringens måde, hvor man sparer og skærer. Det er bevist, at det ikke virker, siger hun.

FTFs kongres fortsætter torsdag. Her er det helt store tema, om man skal arbejde videre mod en sammenlægning med landsorganisationen LO.

/ritzau/