Fidel Castro beskylder Obama for at lefle for cubanerne

Skrevet af admin

28/03/2016

Mest læste i dag

Den tidligere cubanske præsident Fidel Castro beskylder den amerikanske præsident, Barack Obama, for at forsøge at indsmigre sig hos det cubanske folk under hans besøg på Cuba for nylig.

Anklagerne bliver mandag fremsat i en artikel af Castro, og som alle statskontrollerede medier i Cuba har bragt, skriver Reuters.

Castro beskylder også den amerikanske præsident for under sit besøg at ignorere alt, hvad det kommunistiske styre har gjort for landet.

Obamas besøg var et forsøg på yderligere forsoning mellem de to lande, som var fjender under Den Kolde Krig.

Obama sagde i en tale til det cubanske folk, at det er på tide at lægge fortiden bag sig og gå fremtiden i møde "som venner, naboer og én samlet familie".

- Man må formode, at vi (cubanerne, red.) var ved at få et hjertestop, da vi lyttede til disse ord, skriver Castro, og minder cubanerne om USA's mange forsøg på at vælte den kommunistiske regering på Cuba.

Fidel Castro, som er 89 år gammel, afviser Obamas tilbud om at hjælpe det cubanske folk med produktion af mad og materielle ting.

- Vi har ikke brug for noget som helst fra imperiet, skriver Castro.

Castro langede også ud efter turistindustrien i Cuba, som er vokset betragteligt, siden USA og Cuba indledte forsoningen i 2014.

Han skriver, at industrien er domineret af store udenlandske virksomheder, som tager det for givet, at de kan tjene milliarder på Cuba.

Den tidligere cubanske præsident kom til magten under revolutionen i 1959, og ledede landet indtil 2006, da han blev syg og overlod magten til sin yngre bror Raúl Castro.

Han lever et liv væk fra offentlighedens søgelys, men giver af og til lyd fra sig i form af avisartikler, og han optræder af og til på tv.

Obama mødtes ikke med den ikoniske tidligere leder under sit tre dage lange besøg, og han nævnte heller ikke Fidel Castro i nogle af sine offentlige taler.

Det var det første officielle besøg på Cuba af en siddende amerikansk præsident i 88 år.

/ritzau/Reuters