Fie fik fjernet løs hud efter enormt vægttab: Se mine smukke ar

Bloggeren Fie Friedrichsen blev landskendt i 2011, da hun sagde nej til en fedmeoperation og valgte den hårde vej til den slanke krop, hun har i dag. Via sociale medier lod hun danskerne følge med i ‘Fies vægttab fra 140 til 70 kilo’, som Facebook-gruppen hed.

Læs også: Har halveret sin vægt: Så tæt er Fie på drømmekroppen

I dag er 22-årige Fie Friedrichsen gået igang med at uddanne sig til ernæringsrådgiver, og på sin blog deler hun stadig ud af gode råd og inspirerende personlige historier.

Senest har hun delt billeder af sig selv efter den operation, der har fjernet al den løse hud efter det enorme vægttab. Det er den tredje operation i rækken.

 

- Jeg synes bestemt, det er nødvendigt at vise det gode, og ikke kun det negative hele tiden, siger bloggeren, forfatteren og vægttabsmentoren, der derfor besluttede sig for at vise sin nøgne krop frem i en serie grænseoverskridende billeder, der viser de lange røde ar.

2,77 meter lange slanger de sig i alt over hele hendes krop.

Læs også: Fie i kamp mod tabu: Viser sine strækmærker frem efter vægttab

Hun synes, der har været meget fokus på fejlslagne operationer i tv på det seneste, og derfor ønskede hun at vise, hvor pænt plastikkirurgi også kan laves.

- Folk, der står overfor et stort vægttab og frygter at få fjernet overskydende hud efterfølgende, skal vide, at det kan lade sig gøre at komme flot og helskindet igennem - ironisk nok, da de fjerner en del skind, siger Fie Friedrichsen til Dagens.dk.

Arrene er fra den sidste af i alt tre operationer. De første to blev bevilliget af det offentlige, fordi den løse hud var så generende for den unge blogger.

Her fik hun først fjernet maveskind og løs hud på nedre ryg samt løftet ballerne. Dernæst fik hun fjernet overskydende hud på inderlår.

Den tredje og seneste operation måtte hun selv betale, da kirurgen ikke mente, at overskydende hud på arme og ved armhulerne samt bryster, der hang en smule efter at være blevet lettere, var alvorligt nok til, at det var det offentliges ansvar.

Det blev derfor betegnet som en kosmetisk operation. Og det synes Fie Friedrichsen egentlig, er meget fair.

- Selvom huden på armene selvfølgelig var ubehageligt og kørte rundt når jeg trænede, tilføjer Fie Friedrichsen, der havde langt flere fysiske gener af den overskydende hud på mave og lår.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Jeg fandt lige en video fra december sidste år, et par dage inden jeg skulle ha' foretaget min Upper Bodylift - jeg tænker, at det illustrerer meget godt, hvorfor jeg gerne ville ha' det fjernet. Jeg var 22, og følte altså ikke det her var ideelt for min unge alder. Jeg beundrer virkelig andre der kan acceptere det, men jeg har hele livet foran mig endnu.. Og for første gang nærmest nogensinde er jeg komfortabel med at gå i tops osv. uden at skulle bekymrer mig for, om huden slasker og kører ubehageligt rundt. SÅ glad for min beslutning! No doubt, det arrene værd synes jeg.

Posted by Fies vægttab fra 140 til 70 kg on Saturday, September 12, 2015

 

- Jeg mener, det er fair, fordi der også skal være råd til, at andre kan få fjernet overskydende hud. Der sidder et råd af dygtige plastikkirurger i et udvalg, som i fællesskab skal vurdere, hvem de kan tilbyde hudoperationer til indenfor deres budget. Man kommer ind og snakker med en plastikkirurg og bliver godkendt af vedkommende, men derefter skal et råd afgøre, hvilke operationer de kan tilbyde, siger hun.

Læs også: Millioner af skattekroner går til at rige kan få rettet øjenlåg

Selvom Fie Friedrichsen selv måtte punge ud for den kosmetiske operation, er hun glad for beslutningen.

- Jeg ville helt i mål (efter sit vægttab, red.). Der var trods alt så meget hud på armene, at jeg kunne få det til at klappe når jeg vinkede. Jeg kunne nærmest folde det rundt om min arm. Brysterne var også ret slemt medtaget, og det hjalp ikke ligefrem på mit selvbillede eller selvværd.

- Jeg følte, jeg stadig havde en krop, der så meget ældre ud end min alder. Jeg havde gjort alt, hvad jeg kunne for at træne det væk, men elasticiteten var ødelagt, siger Fie Friedrichsen.

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip