Fifa afviser anklager mod generalsekretær

Generalsekretæren i det internationale fodboldforbund (Fifa), Jerome Valcke, var ikke involveret, da 10 millioner dollar i 2008 blev overført til konti, der var kontrolleret af Jack Warner, daværende præsident for Concacaf, fodboldforbundet for Nord- og Centralamerika samt Caribien.

Det siger Fifa ifølge Skysports.

- Betalingerne på 10 millioner dollar (68 millioner kroner) blev forestået af den daværende leder af Fifas finanskomité, og de blev lavet i overensstemmelse med Fifas regler.

- Hverken generalsekretær Jerome Valcke eller andre medlemmer af Fifas øverste ledelse var involveret i iværksættelsen, godkendelsen eller gennemførelsen af dette, meddeler Fifa i en udtalelse.

Argentineren Julio Grondona var leder af Fifas finanskomité på tidspunktet for betalingerne. Han døde sidste år i en alder af 82 år.

Ifølge New York Times har FBI betalingen under mistanke for at være en del af en bestikkelsesaftale, som i 2004 gav Sydafrika værtskabet for VM i 2010.

Jack Warner er tidligere Fifa-vicepræsident, men han måtte stoppe i både Fifa og Concacaf i 2011 efter beskyldninger om korruption, og han er nu blandt de anholdte i sagen.

Jerome Valcke er næstkommanderende i Fifa efter den magtfulde præsident, Sepp Blatter, som i sidste uge blev genvalgt trods korruptionssagen.

Det sydafrikanske fodboldforbund (Safa) har allerede erkendt, at betalingen til Concacaf i 2008 fandt sted.

Safa-præsidenten Danny Jordaan har imidlertid nægtet, at beløbet var et led i bestikkelse af Concacaf.

Han hævder, at pengene blev overført for at støtte udviklingen af fodbold under Concacaf.

Ifølge anklagerne havde Sydafrikas fodboldforbund ikke de 10 millioner dollar i 2008, hvorfor Fifa stod for betalingen til Concacaf.

Sydafrika skulle så til gengæld have fået 10 millioner dollar mindre af Fifa for at have arrangeret VM-slutrunden i 2010.

/ritzau/

Dagens Gossip