Fifa afviser sommer-VM i Qatar i 2022

Fodbold-VM i Qatar i 2022 bliver ikke afviklet i de varme sommermåneder juni og juli.

Det fastslår Fifas generalsekretær Jerome Valcke onsdag.

- Spilletidspunktet for VM i Qatar bliver ikke i juni og juli, siger Valcke ifølge nyhedsbureauet AFP til Radio France.

- Hvis jeg skal være ærlig, tror jeg, slutrunden vil blive afviklet mellem 15. november og 15. januar, lyder det fra generalsekretæren.

Spilletidspunktet har været et varmt emne, siden Qatar fik tildelt slutrunden i 2022, fordi temperaturen i de traditionelle VM-måneder juni og juli er meget høje i landet.

Men det er ikke lige til at flytte en VM-slutrunde til om vinteren, fordi den så vil kollidere med de nationale klubturneringer, der på det tidspunkt kører for fulde omdrejninger.

Derfor kommer fodboldforbundene i Fifas medlemslande på hårdt arbejde med at få lagt en ny plan for afviklingen af den hjemlige turnering til den tid.

- Hvis man spiller mellem 15. november og slutningen af december, er det tidspunktet, hvor vejrforholdene er bedst, da man kan spille i temperaturer, der svarer til et varmt forår i Europa, omkring 25 grader. Det vil være perfekt til fodbold, siger Jerome Valcke.

Indtil nu er samtlige 19 VM-slutrunder blevet afviklet i de europæiske sommermåneder juni og juli. Det er dermed første gang, vejret har fået indflydelse på, hvornår fodboldens største turnering skal afvikles.

Siden Qatar fik tildelt slutrunden - i december 2010 - har flere eksperter stillet spørgsmålstegn ved fornuften i at dyrke topsport i temperaturer, der i golfstaten kan nå op over 40 grader.

Valcke uddyber ikke, om VM i stedet skal placeres om vinteren 2021-22 eller 2022-23.

/ritzau/

Dagens Gossip