Fifa anbefaler sanktioner mod Platini og Blatter

Det Internationale Fodboldforbunds (Fifa) præsident, Sepp Blatter, og Det Europæiske Fodboldforbunds (Uefa) ditto, Michel Platini, bør begge straffes, anbefaler Fifas etiske komité.

Det skriver AFP lørdag.

Begge er suspenderet i 90 dage lige nu, da schweizisk politi efterforsker en sag om korruption, som de begge er indblandet i, men Fifas etiske komité mener, at der allerede er belæg for at straffe begge fodboldbosser.

- Undersøgelsesgruppen under den uafhængige etiske komité har afleveret sin endelige rapport, som indeholder anbefalinger om sanktioner mod både Joseph (Sepp, red.) Blatter og Michel Platini, lyder det i en meddelelse fra Fifa.

Hvilke sanktioner undersøgelsesgruppen anbefaler, vides ikke, da hverken Platini eller Blatter er dømt for noget, hvorfor rapportens indhold holdes hemmeligt.

- Grundet rettigheder om privatliv og antagelsen om, at man er uskyldig, indtil det modsatte er bevist, vil gruppen ikke afsløre detaljer fra rapporten eller de anbefalede sanktioner mod de to fodboldchefer, står der i meddelelsen.

Tidligere på ugen afviste Fifas appelinstans appellerne fra både Blatter og Platini i forhold til ophævelse af den 90 dages karantæne, de er blevet idømt, mens efterforskningen pågår.

Platini har meldt sig som kandidat til at overtage hvervet som Fifa-præsident efter Sepp Blatter, når denne træder af på et ekstraordinært valg i slutningen af februar, men suspenderingen har været et alvorligt tilbageslag for franskmanden.

Dels må han ikke føre valgkamp, mens han er suspenderet, og dels har Fifa endnu ikke kunnet godkende hans kandidatur som følge af suspenderingen.

/ritzau/

Dagens Gossip