Fifa-boss vil have flere hold fra Afrika med til udvidet VM

Det afrikanske kontinent skal sikres to yderligere pladser ved VM i fodbold, hvis turneringen udvides til 40 hold fra de nuværende 32.

Det mener præsidenten for Det Internationale Fodboldforbund (Fifa), Gianni Infantino.

Allerede i forbindelse med vinterens kamp om at overtage præsidentposten i forbundet sagde Infantino, at han ønskede 40 lande ved fremtidens VM-slutrunder. Men det er første gang, han siger, at i hvert fald to af dem skal komme fra Afrika.

- Jeg mener, at til VM i 2026 - for slutrunderne i 2018 og 2022 er allerede fastlagt - skal der være 40 hold. Og ud af de otte ekstra hold skal der være mindst to afrikanske hold, siger Infantino til journalister under en rejse i Nigeria.

- Det er, hvad jeg erklærede under min valgkampagne, og som I ved, er jeg ingen diktator, men en demokratisk valgt Fifa-præsident, så jeg er nødt til at tale med alle og lytte til alle, siger han videre.

Ved de kommende slutrunder er 32 nationer repræsenteret. Afrika har været repræsenteret med fem hold siden 1998, hvis man ser bort fra i 2010, hvor der var seks afrikanske hold, da VM blev spillet i Sydafrika.

Tidligere har Infantino under et besøg i Uruguay sagt, at han gerne ser, at Sydamerika får en plads mere ved de fremtidige verdensmesterskaber.

Aktuelt har Sydamerika fire direkte pladser plus en playoffkamp for et femte hold.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip