Fifa-chef: Stadion-skandaler var ikke vores problem

Byggerierne af store fodboldstadioner i forbindelse med VM-slutrunder er de seneste år blevet et stort og ømtåleligt debatemne.

Flere steder er stadioner gået i forfald, fordi de ikke er blevet brugt, når VM-festen er forbi.

Derudover er der kommet øget fokus på kritisable arbejdsforhold for migrantarbejdere under byggeriet af stadioner til VM i Qatar om seks år.

Det Internationale Fodboldforbunds (Fifa) CSR-chef, Federico Addiechi, indrømmer, at Fifa til og med VM i Brasilien i 2014 har forsømt at tage et medansvar for de mange stadionproblemer.

- Tidligere har vi ikke tænkt, at vi havde et ansvar for arbejdet i forbindelse med byggeriet af VM-stadioner. Det tænker vi nu, siger Federico Addiechi.

- Helt frem til VM i Brasilien sagde vi altid, at de forskellige stadioner ikke blev bestilt af os.

- Vi havde ikke et kontraktuelt forhold med ejerne, men vi benyttede os bare af dem i en måned.

- Hvis der var problemer, så var det nogle andre, du måtte tale med, og helt sikkert ikke Fifa, siger CSR-chefen.

Federico Addiechi forklarer, at Fifa i dag tager mere ansvar. Forbundet har eksempelvis vedtaget en politik, der skal sikre, at menneskerettighederne bliver overholdt, når der bygges nye VM-stadioner.

- Man kan argumentere for, at det er sket for sent. Det kan man sagtens tage en debat om.

- Men på mange måder er vi (Fifa, red.) på forkant i sportsindustrien, og vi har taget det her på os som en leder, siger Addiechi.

Menneskerettighedsorganisationen Amnesty har kritiseret arbejdsforholdene i Qatar, der til gengæld har afvist, at der skulle være problemer.

Oliestaten har også afvist medieberetninger om, at mere end 1000 migrantarbejdere har mistet livet i forbindelse med stadionbyggerierne, der gik i gang i 2010.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip