Fifa fyrer skandaleramt generalsekretær

Skrevet af admin

13/01/2016

Dagens topnyheder

Det Internationale Fodboldforbund, Fifa, har fyret generalsekretær Jerome Valcke med øjeblikkelig virkning.

Det oplyser Fifa på sin hjemmeside.

Jerome Valcke er mistænkt for svindel med fodboldbilletter i forbindelse med VM i Brasilien i 2014, og han blev i september midlertidigt suspenderet, mens sagen blev undersøgt af Fifas Etiske Komité.

Valcke selv har nægtet sig skyldig, men efter måneders efterforskning valgte den etiske komité i sidste uge at åbne en formel sag mod generalsekretæren.

Dagen før var Valckes suspendering blevet forlænget med yderligere 45 dage, og nu har det kriseramte fodboldforbund altså valgt endegyldigt at afbryde samarbejdet med franskmanden.

Valcke har også været anklaget for at tage del i en bestikkelsessag, hvor en række prominente Fifa-ansatte har betalt ti millioner dollar til Jack Warner, den tidligere præsident for Det Nord- og Centralamerikanske Fodboldforbund, Concacaf.

55-årige Jerome Valcke startede karrieren som journalist på tv-stationen Canal+, men blev i 2003 ansat i Fifa som tv- og marketingdirektør.

Fire år senere blev han på præsident Sepp Blatters anbefaling indsat på posten som generalsekretær, hvor han afløste Urs Linsi.

Nu skal Fifa altså på jagt efter en ny mand til den tunge post. Foreløbig bliver opgaverne udført af fungerende generalsekretær Markus Kattner.

Fyringen af den højt placerede fodboldofficial er det seneste skelet, der er raslet ud af Fifas skabe.

Tidligere er både den afgående præsident, Sepp Blatter, og vicepræsident Michel Platini blevet udelukket fra al fodboldrelateret aktivitet i otte år.

Platini har appelleret kendelsen, men har samtidig valgt at trække sig som kandidat til at efterfølge Blatter ved præsidentvalget i februar.

/ritzau/