Fifa-kandidat: Platini-sag kaster ingen skygge over mig

Kommer han til at stille op til præsidentvalget i Det Internationale Fodboldforbund (Fifa), eller gør han ikke?

Det er fortsat det store spørgsmål, der hænger frit svævende over Gianni Infantino, generalsekretæren i Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa).

Mandag lagde den schweizisk-italienske fodboldpolitiker vejen forbi Hotel Hilton i København for at overbevise lederne for de nordiske fodboldlande om, at han er den rette mand til at efterfølge Sepp Blatter som Fifa-præsident.

Der er dog det lille aber dabei, at Gianni Infantino kun stiller op, hvis Uefas i øjeblikket suspenderede præsident, Michel Platini, ikke får lov til at stille op til valget.

- Jeg er kandidat, siger Gianni Infantino, men tilføjer:

- Hvis Michel Platini får lov til at stille op, så gør jeg det ikke. Men jeg ser mig selv som en meget stærk kandidat, siger han.

Fifa har i øjeblikket suspenderet Michel Platini, fordi han for fire år siden modtog over 13 millioner kroner fra Fifa. Det skete ifølge franskmanden, fordi han udførte et stykke arbejde for Fifa omkring årtusindskiftet.

Sepp Blatter, der trækker sig tilbage i februar næste år, er også suspenderet i sagen.

Fifas etiske komité meddelte mandag, at der bliver indledt en formel sag mod begge suspenderede præsidenter.

Gianni Infantino har ikke voldsomt meget lyst til at kommentere sagen om Michel Platini.

Spørgsmål: Med de historier, der er om Michel Platini i øjeblikket, hvordan kan du så se ham som en stærk kandidat?

- Alle har ret til en fair proces, Vi skal lade processen udfolde sig, og vi må se, hvad resultatet bliver. Og der bliver fældet en dom baseret på det. Der er en masse spekulationer, og dem ønsker jeg ikke at deltage i, siger Gianni Infantino.

Han afviser, at det er et problem for ham i valgkampen, at han i en del år har arbejdet tæt sammen med den korruptionsanklagede Michel Platini.

- Hvorfor skulle det kaste en skygge over mig? Situationen i Fifa har ikke været den nemmeste i noget tid. Men det betyder ikke, at man ikke kan være overbevist om at gøre visse ting. Derfor er jeg her.

- Jeg mener, at det er to forskellige ting. Der er en proces i gang i den etiske komité. I dag er jeg kandidat, og jeg rejser verden rundt.

- Jeg har været i Paraguay, Chile, Madagaskar, Mozambique, Nigeria og Egypten, og jeg vil tage til Indien og Japan. Jeg rejser rundt og fortæller forbundene om mine visioner, siger Gianni Infantino.

Blandt forslagene har han en udvidelse af VM-slutrunden til 40 hold. I øjeblikket er 32 nationer med ved VM.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip