Fifa klar med reformer: Præsident må højst sidde 12 år

Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) har taget det første skridt imod vedtagelse af en række reformer, der skal få det kriseramte forbund på ret kurs efter en række korruptionssager.

Torsdag mødtes Fifas eksekutivkomité i Zürich, og alle medlemmer erklærede deres støtte til en reformpakke, der skal til afstemning blandt forbundets medlemslande ved kongressen 26. februar, hvor den kommende præsident for en periode på fire år skal udpeges.

Ved mødet torsdag var netop præsidentperioder på diskussionsbrættet, og der var enighed om, at ingen præsident må sidde på posten i mere end 12 år. Til gengæld foreslås der ikke nogen aldersgrænse.

Torsdag eftermiddag afholdt Fifa pressemøde, hvor den fungerende præsident Issa Hayatou tog ordet fra start.

Han kunne ikke komme udenom den nyeste skandale i forbundet, der torsdag morgen førte til anholdelse af to Fifa-vicepræsidenter.

Det drejer sig om præsidenterne for fodboldforbundene i henholdsvis Sydamerika samt Nord- og Centralamerika.

Issa Hayatou understregede, at Fifa har i sinde at samarbejde med politiet i sagen, men havde ingen yderligere kommentarer på nuværende tidspunkt.

På dagsordnen torsdag var også en mulig udvidelse af deltagerantallet ved VM i fodbold fra 2026. Det diskuteres, om det nuværende antal på 32 hold skal udvides til 40.

Man nåede ikke til enighed om at indstille et forslag, men diskussionen fortsætter, siger Hayatou.

Af konkrete forslag lagde Fifas eksekutivkomité op til, at komitéen skal nedlægges og erstattes af en slags bestyrelse, der skal agere helt overordnet. Den skal tælle 36 medlemmer, hvilket er 12 flere end i den nuværende eksekutivkomité.

Hver verdensdel skal være repræsenteret ved mindst en kvinde, så der i alt vil sidde mindst seks kvinder i bestyrelsen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip