Fifa: Klubber skal ikke frigive spillere til OL

Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) bekræfter fredag definitivt, at klubberne ikke er forpligtigede til at frigive spillere til OL i Rio i 2016.

Fifas eksekutivkomité har drøftet emnet på et møde i de seneste dage i schweiziske Zürich, og fredag kom konklusionen.

- Det blev bekræftet på mødet, at klubber ikke vil være forpligtet til at frigive spillere for mændenes olympiske fodboldturnering i Rio 2016, fordi begivenheden ikke er en del af den internationale kampkalender.

- Men Fifa anmoder om støtte fra klubberne, så spillere, som udtages til landsholdene, får mulighed for at blive del af den olympiske oplevelse, meddeler Fifa.

Hos Dansk Boldspil-Union (DBU) tager man beslutningen til efterretning, og der skal nu gang i en dialog for at sikre den bedst mulige løsning næste år.

- Det vigtigste var i første omgang at få en afklaring. For den uvished, om det var os, der bestemte, eller klubberne, gjorde, at det var rigtig svært at komme videre i den dialog, vi har haft i noget tid med Divisionsforeningen.

- Så for os var det vigtigt, at vi nu har fået den afklaring, siger Kim Hallberg, elitechef i DBU.

Fifas beslutning kan få betydning for Danmarks muligheder for at stille med et stærkt hold ved OL-turneringen i Rio.

- Det her er en kompliceret problemstilling, som handler om, at parterne sætter sig ned og finder en løsning, som er bedst for dansk fodbold som helhed.

- Med respekt for klubfodbolden, den europæiske deltagelse, Superligaen og selvfølgelig det OL-hold, man sender af sted.

- På den vis ændrer afgørelsen ikke noget. Det er stadig min forventning og formodning, at det også er det, Divisionsforeningen ønsker, siger Hallberg.

Fifa udsendte i 2012 et cirkulære, der sagde, at klubberne skal frigive spillere til OL. Tidligere i år har Fifa imidlertid ændret reglerne, så det ikke længere er tilfældet.

/ritzau/

Dagens Gossip