Fifa ophæver trussel om græsk udelukkelse

Skrevet af admin

12/04/2016

Mest læste i dag

Truslen om udelukkelse af Grækenland fra al international fodbold er afværget.

Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) er tirsdag nået frem til en aftale med den græske regering og Det Græske Fodboldforbund (EPO), der sikrer, at grækerne fortsat må deltage i internationale turneringer.

Grækerne har indvilget i, at denne sæsons pokalturnering bliver genoptaget, og det var nok til at tilfredsstille Fifa.

Truslen om udelukkelse har hængt over grækernes hoveder, siden pokalturneringen blev aflyst, efter at tilskueroptøjer havde afbrudt en semifinalekamp mellem Paok og Olympiakos 2. marts.

Nu har fodboldforbundet i Athen forsikret, at der igen kommer liv i pokalturneringen, og at man nu forsøger at nå frem til en aftale om, hvordan de resterende kampe kan blive afviklet uden yderligere problemer.

- Kampene kan blive spillet uden for Athen eller uden tilskuere, eller måske udelukkende med skolebørn på tribunerne. Det skal aftales mellem hr. Kontonis (vicesportsminister Stavros Kontonis, red.) og EPO, siger Fifa-talsmand Kostakis Koutsokoumnis.

En udelukkelse af græsk fodbold kunne have været en alvorlig sag, fordi det bragte den græske deltagelse i efterårets VM-kvalifikationskampe i fare.

/ritzau/