Fifa-skandale får fodboldpræsident til at træde tilbage

Juan Angel Napout, præsidenten for Det Sydamerikanske Fodboldforbund, Conmebol, træder tilbage. Det oplyser forbundet i en pressemeddelelse ifølge Reuters.

I meddelelsen skriver Conmebol, at Napout træder tilbage, efter han blev arresteret i forbindelse med de korruptionsanklager, der gennemsyrer Fifa.

Han er nu suspenderet fra alle fodboldaktiviteter.

- Med Juan Angel Napouts tilbagetræden samles kongressen for at vælge en ny præsident og vicepræsident den 26. januar 2016, skriver Conmebol.

Den 57-årige paraguayaner blev i sidste uge arresteret i Zürich.

Han er anklaget for at acceptere bestikkelse i millionklassen i forbindelse med salget af marketingrettigheder til fodboldturneringer i Sydamerika.

Også præsidenten for Det Nord- og Centralamerikanske Fodboldforbund, Concacaf, Alfredo Hawit Banegas, blev anholdt af de schweiziske myndigheder.

For nylig figurerede begges navne på en liste fra det amerikanske justitsministerium over yderligere tiltalte i korruptionssagen i Fifa.

Både Juan Angel Napout og Alfredo Hawit Banegas modsatte sig i første omgang udlevering til USA, efter at de var blevet anholdt.

Herefter bad de schweiziske myndigheder USA komme med en formel ansøgning om udlevering, og tirsdag oplyste man fra schweizisk side så, at Napout havde indvilget i at lade sig udlevere.

Formanden for Uruguays fodboldforbund, Wilmar Valdez, tager over som præsident for Conmebol, indtil der vælges ny ledelse til januar.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip