Fifa suspenderer Blatter og Platini

Det Internationale Fodboldforbund, Fifa, meddeler torsdag, at man med øjeblikkelig virkning har suspenderet Sepp Blatter og Michel Platini.

Sepp Blatter er præsident for Fifa, mens Michel Platini både er præsident for Det Europæiske Fodboldforbund, Uefa, samt vicepræsident i Fifa.

Det er Fifas etiske komité, der har truffet beslutningen om at suspendere de to personer i 90 dage med øjeblikkelig virkning.

Ud over Blatter og Platini er også Fifas vicegeneralsekretær Jerome Valcke suspenderet. Valcke er allerede sendt på orlov i Fifa-systemet i forbindelse med en sag, hvor hans navn har været nævnt i forbindelse med nogle mistænkelige pengeoverførsler fra Fifa.

Den uafhængige etiske komité har også suspenderet sydkoreanske Chung Moon-Joon, og sydkoreaneren er udelukket i hele seks år.

Chung Moon-Joon har tidligere meldt sig som kandidat til Fifas præsidentvalg i februar 2016, ligesom Platini har officielt har meddelt, at han er.

Ifølge den etiske komité kan suspenderingen forlænges senere med op til 45 dage yderligere.

Alle de suspenderede er bandlyst for at arbejde med al form for fodbold med øjeblikkelig effekt både på nationalt og internationalt niveau.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip