Fifa suspenderer Blatter og Platini

Det Internationale Fodboldforbund, Fifa, meddeler torsdag, at man med øjeblikkelig virkning har suspenderet Sepp Blatter og Michel Platini.

Sepp Blatter er præsident for Fifa, mens Michel Platini både er præsident for Det Europæiske Fodboldforbund, Uefa, samt vicepræsident i Fifa.

Det er Fifas etiske komité, der har truffet beslutningen om at suspendere de to personer i 90 dage med øjeblikkelig virkning.

Ud over Blatter og Platini er også Fifas vicegeneralsekretær Jerome Valcke suspenderet. Valcke er allerede sendt på orlov i Fifa-systemet i forbindelse med en sag, hvor hans navn har været nævnt i forbindelse med nogle mistænkelige pengeoverførsler fra Fifa.

- Baggrunden for disse beslutninger er den efterforskning, der foregår i den etiske komités afdeling for efterforskning, oplyser Fifa i en meddelelse torsdag.

Den uafhængige etiske komité har også suspenderet sydkoreanske Chung Mong-Joon, og sydkoreaneren er udelukket i hele seks år.

Chung Mong-Joon har tidligere meldt sig som kandidat til Fifas præsidentvalg i februar 2016, ligesom Platini har officielt har meddelt, at han er.

Ifølge den etiske komité kan suspenderingen forlænges senere med op til 45 dage yderligere.

Alle de suspenderede er bandlyst for at arbejde med al form for fodbold med øjeblikkelig effekt både på nationalt og internationalt niveau.

Baggrunden for suspenderingen af Sepp Blatter og Michel Platini er, at begge er under mistanke for at have handlet uretmæssigt, blandt andet i en sag om en pengeoverførsel til Michel Platini.

Sepp Blatter har været Fifas præsident siden 1998, og før det var han forbundets generalsekretær i 17 år. I maj i år blev han genvalgt for endnu en fireårig periode.

Kort før præsidentvalget begyndte en stor korruptionsskandale at rulle i Fifa, og efter massivt pres fra omgivelserne måtte Blatter få dage efter at være blevet genvalgt meddele, at han agtede at trække sig tilbage.

Efter planen skal det ske den 26. februar næste år, hvor Fifa skal vælge en ny præsident efter den 79-årige schweizer.

Chung Mong-Joon undersøges i øjeblikket for sin rolle i forbindelse med mulig handel med stemmer i forbindelse med bud på VM-værtsskabet i 2018 og 2022.

Han har tidligere afvist at have gjort noget forkert og kaldt beskyldningerne for en smædekampagne imod ham.

/ritzau/

Dagens Gossip