Fifa suspenderer thailandsk fodboldleder

Det Internationale Fodboldforbund, Fifa, er godt i gang med at sætte diverse fodboldfolk uden for døren i øjeblikket.

Mandag meddelte Fifas etiske komité, at den har suspenderet den thailandske fodboldleder Worawi Makudi i 90 dage.

Fifas etiske komité skriver, at beslutningen er truffet, fordi "det tyder på, at der er foregået brud på det etiske kodeks, og en beslutning om det vigtigste spørgsmål (etik, red.) kan ikke tages tidligt nok".

Ifølge nyhedsbureauet AFP risikerer Makudi yderligere straf end de 90 dages suspendering, og ifølge Fifa er der indledt en formel efterforskning af Worawi Makudi.

Worawi Makudi var medlem af Fifas eksekutivkomité i 18 år indtil maj i år, hvor han trådte tilbage.

Han har tidligere været beskyldt for en lang række forseelser. I juli blev han i Thailand fundet skyldig i at forfalske stemmer, da han blev genvalgt til at stå i spidsen for Thailands fodboldforbund i 2013.

Makudi er suspenderet med øjeblikkelig virkning, og det sker blot få dage før, der lørdag skal vælges ny præsident for fodboldforbundet i Thailand.

Suspenderingen gælder arbejdet med al fodbold både nationalt og internationalt, men Makudi har ikke tænkt sig at give op.

- Jeg er helt forvirret. Jeg har lige hørt nyheden. Jeg er ikke skyldig i noget. Ifølge thailandsk lov kan jeg stadig appellere dommen (fra juli, red.). Jeg har ikke forfalsket noget. Alt, hvad jeg gjorde, var lovligt, siger Makudi ifølge AFP.

Ifølge nyhedsbureauet er det usikkert, om præsidentvalget til fodboldforbundet i Thailand vil blive gennemført som planlagt lørdag.

Fifas etiske komité valgte for nylig at suspendere blandt andre forbundets præsident, Sepp Blatter, og Fifa-vicepræsident Michel Platini, der også er præsident for Det Europæiske Fodboldforbund, Uefa, i 90 dage.

De schweiziske myndigheder indledte i sidste måned en sag mod Blatter, der er mistænkt for at have foretaget en illoyal Fifa-betaling på to millioner schweizerfranc til Michel Platini.

Såvel Sepp Blatter som Michel Platini har meddelt, at de appellerer suspenderingen.

Sepp Blatter blev i maj i år genvalgt for endnu en fireårig periode som Fifa-præsident.

Kort før præsidentvalget rullede korruptionsskandalen i Fifa, og efter massivt pres fra omgivelserne måtte Blatter få dage efter at være blevet genvalgt meddele, at han agtede at trække sig tilbage.

Efter planen skal det ske den 26. februar næste år, hvor Fifa skal vælge en ny præsident efter den 79-årige schweizer.

/ritzau/

Dagens Gossip