Fifa-topboss føler ingen skyld for pengeoverførsel

Generalsekretær i det internationale fodboldforbund (Fifa), Jerome Valcke, føler ingen skyld, selv om han er involveret i en mistænkelig pengeoverførsel.

Det er i de seneste dage kommet frem, at Valcke i 2008 var indblandet, da Sydafrikas regering gav den daværende præsident for Concacaf-landene, Jack Warner, 10 millioner dollar svarende til 68 millioner kroner.

Concacaf er fodboldforbund for Nord- og Centralamerika samt Caribien.

Amerikanske myndigheder mener, at pengene var betaling til Jack Warner for at få VM til Sydafrika i 2010.

- Jeg har ikke noget at klandre mig selv for, og jeg føler mig helt sikkert ikke skyldig, så jeg behøver slet ikke at forklare min uskyld, siger Jerome Valcke til radiostationen France Info.

Fifa har tidligere afvist, at Valcke skulle have haft noget med den kontroversielle pengeoverførsel at gøre.

I stedet gav Fifa mandag skylden til den daværende leder af Fifas finanskomité, argentineren Julio Grondona. Han døde sidste år i en alder af 82 år.

Den seneste dage er det væltet ud med nyheder fra Fifa. Tirsdag valgte præsident, Sepp Blatter, at trække sig, efter at han i weekenden blev genvalgt til en ny præsidentperiode.

Allerede i midten af sidste uge steg presset på 79-årige Blatter, da flere korruptionsmistænkte Fifa-topfolk i en amerikansk ledet aktion blev anholdt af schweizisk politi i forbindelse med Fifa-kongressen i Zürich.

/ritzau/

Dagens Gossip