Fifa udelukker to korrupte fodboldbosser

Den etiske komité i Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) har udelukket præsidenten for Nepals fodboldforbund, Ganesh Thapa, og Viphet Sihachakr, præsident for Laos' fodboldforbund, på grund af bestikkelse.

Det skriver Reuters.

Thapa er udelukket fra al fodbold i ti år og har fået en bøde på 20.000 schweizerfranc (138.000 kroner) for at have tage imod bestikkelse ved valgene til Fifas eksekutivkomité i både 2009 og 2011.

Sihachakr har taget imod penge ved valget i 2011, og det koster ham to års udelukkelse fra al fodbold samt en bøde på (277.000 kroner).

Fifa selv er i forvejen ramt af en verserende skandale omkring korruption og bestikkelse, som rækker helt op i Fifas øverste rækker.

Fifa-præsident Sepp Blatter er blevet suspenderet i 90 dage sammen med Det Europæiske Fodboldforbunds (Uefa) præsident, Michel Platini, som efterforskes i forbindelse med en mistænkelig pengeoverførsel.

Derudover blev adskillige Fifa-folk anholdt forud for præsidentvalget i maj, og der pågår en større efterforskning i sager om korruption ved blandt andet tildeling af VM-værtskaber og salg af tv-rettigheder.

/ritzau/

Dagens Gossip