Fifa vil udelukke Platini fra fodbold på livstid

Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) vil gå efter livstidskarantæne for korruption til Michel Platini, der er præsident for Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa).

Det siger franskmandens advokat Thibaud d'Ales til nyhedsbureauet AFP.

Advokaten fortæller, at Fifas etiske komité anbefaler, at Uefa-præsidenten, der forsøger at blive Fifa-præsident, udelukkes fra fodbold på livstid.

Thibaud d'Ales kalder den etiske komités anbefaling for "en skandale" og "stærkt overdreven".

Allerede lørdag meldte Fifas etiske komité ud, at den anbefalede at straffe både Sepp Blatter og Michel Platini, men indholdet af anbefalingen forblev hemmeligt.

Om Fifa også går efter livstidsudelukkelse til Sepp Blatter vides ikke, da schweizerens repræsentanter ikke har ønsket at kommentere på sagen.

Begge fodboldbosser er suspenderet i 90 dage, mens schweizisk politi efterforsker en sag om korruption, som de begge er indblandet i.

Det er en mistænkelig betaling på to millioner schweizerfranc fra Blatter til Platini via Fifa i 2011, som er genstand for efterforskningen.

Men allerede nu har den etiske komité altså anbefalet livstidskarantæne, selvom sagen stadig kun er på efterforskningsstadiet.

Som følge af korruptionsanklagerne går Blatter officielt af som Fifa-præsident 26. februar næste år, når den kommende præsident udpeges.

Her stiller Platini op som kandidat, men han kan ikke endeligt godkendes som kandidat, så længe han er suspenderet, ligesom han heller ikke kan føre valgkamp.

Mens Platini afventer, om han kan blive præsidentkandidat, har Uefas generalsekretær, Gianni Infantino, meldt sit kandidatur, men han vil trække sig, hvis Platini får lov til at stille op.

Sammen med tre af de øvrige Fifa-kandidater var Infantino i København mandag. Tokyo Sexwale, prins Ali Bin Al Hussein, Jerome Champagne og Infantino præsenterede alle deres visioner for fremtidens Fifa over for en forsamling af Nordens fodboldbosser.

Salman Bin Ebrahim Al Khalifa fra Bahrain var den eneste af de fem godkendte kandidater, der ikke var med i København. De fem kæmper om retten til at afløse Sepp Blatter som Fifas præsident.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip