Fifa vil undersøge påstået smædekampagne mod Platini

Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) har reageret på den klage, som forbundet har modtaget fra Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa).

Klagen kom efter en påstået smædekampagne mod Uefa-præsidenten Michel Platini, der næste år vil forsøge at blive præsident for Fifa.

- Fifas generalsekretær, Jerome Valcke, har modtaget et brev fra Uefa om dette emne. Generalsekretæren har svaret, at Fifa undersøger sagen, meddeler Fifa til nyhedsbureauet Reuters.

Angiveligt var et dossier med titlen "Platini - skelet i skabet" blevet sendt direkte fra Fifas hovedkvarter i Zürich til flere medier.

Dette dossier skulle tegne et lidet flatterende billede af Platini og sætte spørgsmålstegn ved, om han egner sig til rollen som Fifa-præsident efter afgående Sepp Blatter.

Det omtalte dossier skulle være sendt med anmodning om offentliggørelse.

Fifa vælger ny præsident 26. februar, efter at Sepp Blatter har trukket sig.

Efter en række beskyldninger om korruption og bestikkelse blandt flere af Fifas øverste ledere blev schweizeren kraftigt opfordret til at trække sig. I første omgang blev han dog på posten og blev genvalgt i maj, men i begyndelsen af juni trak han sig.

Platini meldte sig senere på banen som kandidat, men han er ikke den eneste bejler til posten.

Den sydkoreanske forretningsmand Chung Mong-joon annoncerede mandag sit officielle kandidatur, og flere andre har indikeret, at de også kan komme i spil.

/ritzau/

Dagens Gossip