Figo stiller op til Fifa-præsidentvalg - støttes af DBU

Skrevet af admin

28/01/2015

Dagens topnyheder

I vrimlen af navne, der stiller op til årets præsidentvalg i det internationale fodboldforbund (Fifa), dukkede onsdag et navn op, som nok skal få mange til at spærre øjnene op.

Den tidligere fodboldstjerne Luis Figo stiller op til valget i maj, hvor han vil forsøge at vælte den mangeårige præsident, schweizeren Sepp Blatter.

- Jeg holder af fodbold. Det, jeg ser nu, i forhold til Fifas image, kan jeg ikke lide. Hverken nu eller i de seneste år, siger portugiseren til CNN ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Hvis man søger på internettet efter Fifa, så er "skandale" det første ord, man ser, ikke positive ord. Vi skal først og fremmest have forbedret Fifas image. Fodbold fortjener så meget bedre end dette, siger Luis Figo med klar adresse til Sepp Blatter.

Schweizeren har været præsident for Fifa siden 1998, og forbundet er mange gange blevet beskyldt for korruption og bestikkelse, blandt andet i forbindelse med tildelingen af VM-værtskaberne i 2018 og 2022.

42-årige Luis Figo bliver bakket op af blandt andre Dansk Boldspil-Union (DBU), der støtter hans kandidatur.

- Det drejer sig om at få et så bredt felt med så mange forskellige profiler som muligt, siger DBU-formand Jesper Møller til DBU's hjemmeside.

Han understreger, at DBU ikke nødvendigvis ender med at stemme på Luis Figo.

- Mit ønske har hele tiden været at sikre, at vi får en decideret valgkamp og dermed en åben debat om Fifas udvikling og de opgaver, det internationale fodboldforbund står foran i de kommende år.

- Jeg har haft lejlighed til at snakke med flere af kandidaterne herunder senest med van Praag og Luis Figo, og vi har nu nogle spændende kandidater.

- Og så vil jeg på demokratisk vis lade debatten afgøre hvilken kandidat, vi ender med at stemme på, siger Jesper Møller.

Præsidenten for det hollandske fodboldforbund, Michael van Praag stiller også op til valget.

Herudover stiller franske Jerome Champagne og Jordans prins Ali Bin Al Hussein op til præsidentvalget i Fifa.

Den tidligere franske fodboldspiller David Ginola har også tilkendegivet, at han ønsker at kandidere til topposten. Der spekuleres dog i, at der kan være tale om et mediestunt.

Luis Figo spillede som aktiv for klubber som FC Barcelona, Real Madrid og Inter.

Portugiseren vandt Ballon d'Or i 2000.

/ritzau/