Fik brev fra kærestens afdøde kone: - Det betyder så meget for mig

Skrevet af Ann Katrine Warren

24/12/2013

Dagens topnyheder

Det er historien, som har rørt tusindvis af mennesker her op til jul og er den hidtil mest læste nogenside på Dagens.dk.

Den amerikanske kvinde Brenda Schmitz døde af kræft for to år siden, men efterlod to breve, som først måtte åbnes, når hendes mand påny havde fundet kærligheden.

Nu fortæller David Schmitz' forlovede, Jayne Abraham, hvordan det bevægede hende dybt, at modtage et brev fra den afdøde kvinde, hun aldrig har mødt.

LÆS OGSÅ: Sendt fra himlen: Død kvinde giver rørende julegave til sin familie

- Jeg læste brevet, og det rørte mit hjerte på så mange forskellige måder. Det afgjorde det for mig, og enhver tvivl, som jeg kunne have haft, er forsvundet, siger Jayne Abraham til radiostationen KSTZ i Des Moines i Iowa.

Jayne blev nemlig intetanende centrum i et af årets mest utrolige historier, da hendes forlovede David blev inviteret i studiet til radiostationens jule-ønskeprogram.

Stationen havde modtaget to breve fra Brenda Schmitz, skrevet kort inden hendes død i 2011. I brevet til manden David, som blev læst op i radioen, beskrev Brenda, hvilken fantastisk mand David er, og at hun kun ønskede, at han fandt en kærlig kvinde, som ville tage sig godt af både ham og deres fire drenge - hvoraf den yngste Max kun var to år, da Brenda tabte kampen til kræften i æggestokkene.

Det andet brev var til Jayne personligt, selv om det to kvinder aldrig har mødt hinanden, og Brenda ikke anede, hvem David ville forelske sig i.

LÆS OGSÅ: Sådan ville julen se ud hvis mænd og kvinder byttede roller

Jayne fortæller, at brevet var munter, og at Brenda Schmitz jokede i det og afsluttede med at understrege, hvor højt hun elskede dem alle ,og at Jayne skulle give børnene al den kærlighed, de har brug for.

Både David og studieværten var ved at bryde sammen, mens brevet blev læst op. Brenda beskrev, hvordan hun ønskede, at kvinden, der skulle være i David og børnenes liv, skulle forkæles med et weekendophold, fordi hun fortjente det. Samtidig ønskede Brenda, at hele familien fik en oplevelse, som kunne binde dem sammen og give minder for livet.

- Hele processen med hvad jeg hørte, de ønsker - det var meget hårdt. Mine tanker var alle steder, og jeg kunne ikke begribe, at sådan et brev fandtes. Og at hun også havde skrevet et brev til Jayne. Det var helt utroligt, siger David Schmitz efter den overvældende oplevelse.

Ved hjælp af radiostationen sponsorer lykkedes det at opfylde alle den afdøde kvindes ønsker for familien. Jayne får en weekend med forkælelse, og senere kan David og Jayne tage deres i alt seks børn med i Disney World med alt betalt.

Se optagelser fra radiostudiet, hvor det utrolige brav fra Brenda Schmitz blev læst op, herunder: 

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med