Fik du det hele med i årsopgørelsen?

Du kan være heldig at gå fra røde til grønne tal på årsopgørelsen fra Skat, hvis du husker de fradrag, du er berettiget til, men som Skat ikke får oplyst automatisk.

Se her, hvad det kan være:

* Er du blevet skilt og betaler børnebidrag, så skal du selv indberette beløbet til Skat for at kunne trække det fra. Her kan der trækkes 1104 kroner per måned i 2013 per barn.

* Befordringsfradrag: Hvis du i løbet af 2013 har skiftet job eller er flyttet til en anden afdeling i samme virksomhed, som ligger længere væk fra din bopæl, så kan der være penge at hente, hvis Skat ikke har fået det at vide.

* Håndværkerfradrag: Hvis du har haft besøg af håndværkere i årets løb, kan du udløse det såkaldte håndværkerfradrag for arbejdslønnen. Fradraget udgør op til 15.000 kroner per myndig person i husstanden.

* Tab på flybilletter eller andre ydelser: Hvis man har købt flybilletter hos et selskab, som siden er gået konkurs, eller man for eksempel har forudbetalt en håndværker for en ydelse, og firmaet så krakker, så kan man trække det tabte fra i skat.

Det kræver dog, at det drejer sig om over 2000 kroner, og at du har gjort krav på dine penge over for selskabet. Du skal have fået besked fra kurator om, at konkursboet er afsluttet, og at dine penge er tabt.

Kilde: Statsautoriseret revisor Søren V. Pedersen, Beierholm.

/ritzau/

Dagens Gossip