Fik forkert baby med hjem fra hospitalet

For et nybagt forældrepar i Finland blev glæden over at have fået en velskabt søn afløst af forfærdelse, da det gik op for dem, at de havde fået det forkerte barn med hjem fra hospitalet.

Drengens mor, Mari Penttinen, fortæller til avisen Iltalehti, at hun fødte sin søn fredag aften. Da natten faldt på, tilbød jordemødrene at tage sig af den lille lyshårede baby, så hun kunne få hvilet sig.

Om morgenen blev drengen bragt ind på sin mors stue igen. Men da Mari Penttinen kiggede nærmere på sin søn, var han pludselig blevet mørkhåret.

- Jeg tog min baby i mine arme, og jeg begyndte at amme ham. Hans kinder var varme, så jeg tog huen af. Det viste sig, at barnet havde temmelig mørkt hår, fortæller Mari Penttinen.

En læge forklarede imidlertid de ængstelige forældre, at det ikke er usædvanligt, at nyfødte spædbørn ændrer både hårfarve og ansigtsform.

Men da familien kom hjem søndag, opdagede forældrene til deres rædsel, at der stod et forkert navn og fødselstidspunkt på det bånd, som den nyfødte dreng stadig havde om håndleddet.

Da gik det op for dem, at deres søn var blevet forbyttet med en anden baby, skyndte de sig derfor at få udleveret det rigtige barn.

Det fremgår ikke af historien, hvorvidt den anden familie havde opdaget den uheldige ombytning.

På hospitalet i byen Jyväskylä beklager man hændelsen, som angiveligt skyldtes en fejl i rutinerne.

/ritzau/FNB

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip