Fik Kronborg gratis

Den 42-årige træner blev i går præsenteret på et pressemøde, hvor Kronborg samtidig fastslog, at han trods det nye job fortsætter som Ulrik Wilbeks assistent på landsholdet.

- Nu har jeg kontrakt med DHF et år endnu, men jeg håber på, at jeg kan få lov at fortsætte i DHF i mange år, siger han.

Henrik Kronborg er et kendt ansigt i Kolding, hvor han indtil for et år siden var assistenttræner for Peter Bredsdorff-Larsen. Her valgte Kronborg selv at sige stop, da de mange ture mellem hjemmet i Helsingør og arbejdspladsen i Kolding blev for stor en mundfuld for privatlivet. Men efter selvsamme Bredsdorff på en meget uskøn måde blev fyret i mandags, efter det var blevet lækket til pressen, at en samlet spillertrup ønskede ham udskiftet, så opstod muligheden altså for, at Kronborg kunne få hovedansvaret for KIFs mange rutinerede stjerner. Og denne gang kan han blive boende i Helsingør, da klubben nu har fået tilført en base i København.

Glad brugtvognsforhandler

Direktør Jens Boesen glæder sig over, at han har fået Kronborg tilbage til Kolding - og det endda til en spotpris, som varmer den tidligere brugtvognsforhandlers tegnebog.

- Vi har ikke betalt noget for ham. Vi fik ham gratis. Da Morten Stig (Christensen, generalsekretær i DHF, red.) ringede sidste år og spurgte, om de kunne få Henrik (som U-landstræner, red.), der sagde jeg, at det var fint. Og så var det min tur til at ringe den her gang og sige, at nu skyldte han mig en tjeneste. Og det var der ingen problemer med, griner Jens Boesen, som afslører, at Kronborg har været i kikkerten i lang tid.

- Vi har kigget på Henrik i længere tid. Længere tid end I aner, siger Boesen uden at komme nærmere ind på, hvad det betyder i forhold til fyringen af Peter Bredsdorff-Larsen.

Tilrettelæggelse

Selv har Henrik Kronborg heller ikke lyst til at kommentere på, hvornår han blev kontaktet af KIF om jobbet som cheftræner. Han understreger i stedet, at han glæder sig meget til at træne et klubhold på ’øverste hylde.

Klubben er blevet kritiseret for ikke at træne nok sammen, men Kronborg vil ikke garantere, at der nødvendigvis kommer flere fællestræninger, hvor spillerne fra Kolding og København samles. Slet ikke op til en sæson, der byder på masser af kampe i ligaen og Champions League.

- Det er for svært at sige endnu, at der skal være så og så mange træninger. Det handler om at tilrettelægge det ordentligt efter det kampprogram, der er. Det må Bilal (Schumann, ny assistenttræner, red.) og jeg kigge på, siger Kronborg, der ikke har nogen betænkeligheder over at overtage jobbet, efter det dramatiske forløb, som sendte Bredsdorff ud af klubben.

- Jeg ved jo ikke, hvad der er op og ned i den sag, for jeg har jo ikke haft nogen kontakt med de involverede parter, fastslår Kronborg.

Dagens Gossip