Fik livstid for brutalt drab i Canada - Nu får han rabat på straffen i Danmark

En 32-årig mand, der som helt lille flyttede til Canada med sin familie, er vendt hjem til Danmark som morder.

Torsdag har Retten i Glostrup idømt Kenneth Jensen fængsel i 14 år for en forbrydelse, han begik i Canada i 2007.

Året efter drabet og røveriet mod en homoseksuel mand blev Jensen idømt fængsel på livstid ved en canadisk domstol. Men den dom er nu blevet omsat til 14 års fængsel, efter at den dømte havde fået lov til at fortsætte afsoningen i sit hjemland.

Under retssagen i Canada kom det frem, at Kenneth Jensen i 2007 havde mødt den 55-årige homoseksuelle George Ammon Kong på et datingsite.

De to mænd aftalte at mødes. Men ifølge rettens afgørelse havde den 32-årige kriminelle hensigter, fortæller anklager Rune Sorvad Rydik fra Københavns Vestegns Politi.

- Han er dømt for at arrangere stævnemødet med henblik på at røve eller at afpresse den homoseksuelle mand, siger Rune Sorvad Rydik.

Foretagendet endte med, at de to mænd kom op at slås.

- Og så kvæler den dømte offeret med de bare næver, binder en snøre om hans hals og lægger ham ud i et fyldt badekar med vand, siger anklageren.

23. januar 2007 blev George Ammon Kong fundet død i sin lejlighed i byen Port Coquitlam vest for Vancouver.

På offerets telefon fandt politiet Kenneth Jensens telefonnummer, og det endte med, at han blev anholdt, sigtet og dømt.

Til at starte med nægtede den 32-årige sig ifølge Ekstra Bladet skyldig.

Men fire dage inde i retssagen ændrede den tiltalte forklaring og erkendte, at han havde kontaktet Kong for at udplyndre og afpresse ham - ligesom han tidligere havde gjort med andre bøsser.

Ved dommen 13. august 2008 besluttede retten, at den dømte skulle afsone mindst 12 år af livstidsdommen, før han kunne begynde at søge om prøveløsladelse.

I Danmark straffes drab som udgangspunkt med 12 års fængsel, men Retten i Glostrup mente, at de røveriske hensigter var en skærpende omstændighed.

Kenneth Jensen valgte at modtage dommen. Med sin danske dom og overførslen til et dansk fængsel er den 32-årige nu også omfattet af de danske regler om prøveløsladelse.

De siger, at man efter afsoningen af to tredjedele af sin straf kan søge om prøveløsladelse. Med andre ord kan den dømte dermed snart være på fri fod, da han allerede har tilbragt cirka ni år bag tremmer i et canadisk fængsel.

/ritzau/

Dagens Gossip