Fik nok af Brøndby

Med et altopofrende arbejdsraseri og flere vigtige scoringer har den tidligere Brøndby-kriger Mike Jensen slået sit navn fast i fjeldlandet og bragt Rosenborg helt ind i den norske mesterskabskamp. Med matchvinderrollen sidst i juni mod den direkte mesterskabskonkurrent Strømsgodset som det foreløbige højdepunkt. En præstation foran 20.000 brølende fans, der sendte Mike Jensens popularitetsbarometer i Rosenborg på himmelkurs, og som siden er fulgt op med bundsolide kampe i Tippeligaen.

Derfor er humøret også bedre end længe, erkender den hårdtarbejdende midtbanespiller, der i vinter byttede Brøndby ud med Norges tredjestørste by, Trondheim, og traditionsklubben Rosenborg.

Et nødvendigt skifte, der bundede i meget mere end sportslige ambitioner, fortæller Mike Jensen:

- I Danmark var fokus meget på min person. Både i forhold til situationen ude i Brøndby, men også i forhold til alt det, der har været om mit forhold til FCK. Det påvirkede mig meget, lyder det fra Mike Jensen.

- Jeg følte, at jeg hørte sammen med Brøndby og mange af de negative historier. Det tærede på kræfterne og var en af grundene til, at jeg ville til udlandet. I Danmark vil jeg altid være forbundet med Brøndby, fortsætter han.

Tilbage i 2009 blev Mike Jensen lagt for had i FC København og dele af fodbolddanmark, da han i forbindelse med et opgør mod ærkerivalerne overfusede daværende FCK-keeper Jesper Christiansen, der lå i græsset med en alvorlig skade.

Siden har flere historier om hans had til FCK skabt overskrifter, hvilket ifølge Mike Jensen skabte et misvisende billede af hans person.

- Jeg synes, at folk i Danmark fik et forkert indtryk af mig, hvilket jeg også mener, medierne har været skyld i. Meget af det, der har været skrevet, har været forkert. Det blev jeg træt af.

Hjerteklub i styrt mod afgrunden

Udover prædikatet som klassens slemme dreng måtte han se sin hjerteklub styrte mod afgrunden.

Feriepenge-sagen truede med at lukke Brøndby, ligesom en katastrofal nedrykning kom faretruende nær.

Derfor har det på mange måder været en lettelse for Mike Jensen at få en ny start i helt nye omgivelser.

- Det giver da helt sikkert et andet overskud, at man ikke hele tiden har problemerne i Brøndby hængende over hovedet. At man ikke hver aften skal på nettet og læse, hvad der nu sker med klubben. Det påvirkede mig meget, for jeg elsker jo Brøndby, siger han.

- Jeg ville væk fra alt postyret i Brøndby. Jeg fik nok af det.

Mesterskabskamp

I Rosenborg er nedrykningsdrama afløst af mesterskabskamp, men også på det personlige plan har skiftet til Norge medført ændringer for 25-årige Mike Jensen, der sidste forår blev far til en lille pige. Nu skal der ro på og fokuseres på de fodboldmæssige præstationer.

- Jeg er ikke kommet med så mange kontroversielle udtalelser. (En enkelt stikpille til FC København blev det dog til i forbindelse med en træningskamp mod netop Rosenborg.red.)

- Jeg har prøvet at få ro på, så jeg kan fokusere på at levere på banen. Det er et helt bevidst valg, at jeg ikke vil markere mig så meget uden for banen. Det lader jeg Nicki Bille om, fortæller han med et lille grin.

Indtil videre ser den strategi ud til at give resultater. Med Mike Jensen i en dominerende rolle har Rosenborg gode muligheder for at hjemføre det norske mesterskab for første gang siden 2010.

Dagens Gossip