Filippinerne konstater nyt tilfælde af mers

Endnu en person i Filippinerne har fået konstateret den livsfarlige mers-virus, efter at han viste symptomer, da han ankom til hovedstaden Manila fra Dubai i sidste måned.

Den 36-årige smittede blev indlagt på hospitalet lørdag og har været under observation siden, oplyser en talsmand for sundhedsministeriet.

Samtidig er myndighederne i gang med klarlægge, hvem den smittede kan have haft kontakt med, siden han ankom til landet.

Manden, der ankom fra Dubai, havde også været i Saudi-Arabien, hvor mers, der står for Middle Eastern Respiratory Syndrom, første gang blev konstateret blandt mennesker i 2012.

Langt hovedparten af de tilfælde, der sidenhen er registreret, er i mellemøstlige lande. Det er endnu ikke slået fast, hvor sygdommen er opstået henne, men flere studier sætter det i forbindelse med en sygdom hos kameler.

I maj dukkede sygdommen pludselig op i stort antal i Sydkorea, hvor 27 ud af de 180 personer, der var smittede, døde.

Og i Thailands hovedstad, Bangkok, menes flere end 100 personer at have været i kontakt med en smittet mand, der kom til landet fra Oman.

Der findes ingen vaccine eller kur mod mers , som ifølge verdenssundhedsorganisationen WHO har en dødsrate på cirka 35 procent.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip