Filippinsk færgekollision koster 17 mennesker livet

Den filippinske færge, som havde omkring 700 passagerer ombord, kæntrede fredag aften, da den kolliderede med det store fragtskib ud for den centrale ø Cebu. Det skriver BBC News.

Den filippinske kystvagt forklarer, at man fortsat leder efter de øvrige passagerer, mens mange af de overlevende fortæller, hvordan flere hundrede passagerer sprang i havet, da færgen begyndte at synke.

»Det var svært at komme ud, da det var bælgravende mørkt inde i selve skibet. Mange lå også og sov, og der var døde på gangene. Jeg havde meget ondt af børnene,« siger Jerwin Agudong, der selv var blandt dem, som sprang i vandet, til BBC.

Færgen, der ifølge nyhedsbureauet AFP sank en halv time efter kollisionen, forlod havnen i Cebu og var på vej til Manila, da kollisionen skete, fortæller en lokal reporter.

Snesevis af fiskerbåde hastede til området for at hjælpe, og fragtskibet, der forulykkede, men uden større skader, blev ligeledes og hjalp til i den dramatiske situation. En kystvagt fra øen Cebu oplyser de lokale medier om, at fragtskibet, Sulpicio Express 7, havde 36 besætningsmedlemmer ombord, men at de alle er live.

Ulykker af denne kaliber er almindelige i den filippinske øgruppe. Det skyldes ofte en kombination af det tropiske vejr, dårligt vedligeholdte passagerskibe og for vag overholdelse af sikkerhedsreglerne.

Nogle af de værste maritime katastrofer har fundet sted i Filippinerne. I december 1987 døde over 4.000 mennesker, da Dona Paz-færgen kolliderede med et tankskib. I 2008 døde cirka 800 personer, da færgen MV Princess of the Stars blev ramt af en tyfon.

Dagens Gossip